Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • levi.hungary

    tag

    Hálózatom a következő:
    - DIGI betáp
    - fő routerem egy TP-Link TL-WR542G ( gyári szoftver 192.168.1.1)
    - erre csatlakozik LAN kábelen 3 router, ebből 2 db swich módban megy évek óta a WAN csatlakozó használata nélkül. A negyedik a TP-Link WDR3600-as (vargalex 1.1.7), 192.168.1.4.
    Hálózati beállításokban kérnék segítséget, még semmit nem állítgattam el 3600-as networkjében, tűzfalán.

    Két variációban megy jelenleg:
    - ha a WAN-ra rakom a fő routertől jövő lan kábelt, akkor megy a torrent a routeren, de nem tudok netezni WLAN-on, se kábelen a gépemen (tűzfal szabály???)
    - ha valamelyik LAN-on jön be a net, akkor meg a torrent nem megy a routeren, de minden más igen a gépemen (Switch mód???)

    A gépemen fix IP van beállítva. A fő router DHCP-zik, DHCP a többi routeren és a 3600-ason is letiltva. Csak az IP és a mask van egyelőre beállítva a LAN-on, még átjáró sem.

    1. Milyen VLAN-t, vagy bridgelést, vagy mit állítsak be, hogy menjen a net, torrent is WLAN-on és LAN-on is?

    2. A routert és a transmission felületét is el akarom érni a netről is. NO-IP DDNS nincs a fő routeren, dyndns-re meg nem akarok ezért előfizetni. Szóval a belsőbb routerek tudnak ilyenkor DDNS-esni, vagy csak a 192.168.1.x beállításukat fogják küldeni DDNS szervernek?

    3. Milyen forwardolásokat, beállításokat csináljak ezekhez a dolgokhoz?

    4. Jó elgondolás egyáltalán WAN használata nélkül switch módban használni a belsőbb routereket, amelyek DHCP módban kapják a netet a LAN csatlakozón keresztül?

    5. Jó hosszú volt igaz? :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák