Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ArGab

    őstag

    Üdv
    Mivel az elmúlt pár órát ezzel töltöttem, gondoltam megosztom, mert nem találtam keresővel az eddigiek között. A minap feltettem a ddwrt-t a routerre, mivel a gyári 1-2 heti rendszerességgel hátast dobott és csak a reset segített rajta. 741 alatt ez a csere igen hatásos volt, 1 év alatt talán ha kétszer volt újraindítva.
    A gondok ez után jöttek, mert a wifi használhatatlan lett egy androidos tableten. Mivel van még csak G-s eszköz ezért NG-mixed módba lett állítva. A tünet viszont az volt, hogy a sikeres kapcsolódás után pár perccel megszűnt működni a wifi. El nem dobta, kiváló kapcsolatot jelzett, csak nem töltött be semmit, minden elszállt a timeout után kapcsolati hibával. Végül sikerült ráakadni pár ddwrt és google code topicra ahol ugyanezt írják többen is JB esetén, illetve pontosabban hogy csak N esetén nem is kapcsolódik. Kipróbáltam hát az utóbbit is, és valóban ugyanez történt, csak N-re állítva nem is lehet a tabról a wifire kapcsolódni. G only módban hibátlanul működik.

    A G only módban használat nem igazán alternatíva, így kéne valami másik megoldást keresni. Ahogy látom régebbről itt a vargalex féle OpenWrt-t szeretik sokan amire lehet is ddwrt-ről átmenni. Amit viszont nem találok sehol: hogyan lehet erről a gyári tplink-re visszaállni szükség esetén? Ezt sehol sem sikerült meglelnem eddig.

Új hozzászólás Aktív témák