Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • osztraksajt

    őstag

    Olvastam szorgalmasan, de annyi a hsz hogy nehéz a rengeteg keresésnél olvasottak között az időrendiséget követni, ezért kérném valami jártasabb ember segítségét.

    1043-a routerem van, már kb 3-4 éves, gyári firmwarrel, követtem a gyári frissítéseket, most is a legfrisebb (130428) van fenn. Mivel már évek óta épített atom procis NAS-om van (eleinte freenas, mostmár openmediavault alapokon) így a torrent, samba, dlna, openvpn, stb dolgok azon mennek, nem merült fel igény a router ilyen irányú bővítésére, nagyjából teszi a dolgát.

    Ami miatt mégis itt vagyok, az az, hogy a wifi viszont messze van az atomstabiltól. Van egy Samsung TV-m a gyári wifi stickkel, és elég sokszor előfordul hogy akár 10-15 percig is nem tud a wifihez csatlakozni. Az SSID-t látja, viszont nem tud rá csatlakozni, illetve a táblagépem ami itthon volt egy darabig meglehetősen gyérül volt eleresztve térerővel, és a kapcsolat is instabil, de pl a melóhelyen az ezer éves dlink routerrel remekül elvolt. Telefon, laptopok szépen mennek, azokkal nem volt kapcsolódási gond soha. A hálózati forgalmat is szeretném priorizálni, mert mikor a gyerek hazajön hétvégére az egyetemről és beröffenti wifin a notiját és a 2-300 torrentjét ;] , akkor a wifi szinte használhatatlanná válik. Ezzel párhuzamosan megnő annak az esélye is, hogy a Samu TV nem tud wifire csatlakozni, illetve szélsőségesebb esetben megszakad a kapcsolat.

    Illetve szeretném a VPN-t áttenni a nasról a routerre,

    Ha jól értem a vargalex féle firmware nem tartalmazza az openVPN teljes eszköztárát, (arra mindenképpen szükségem lenne) és nem is telepíthető helyhiány miatt. A többi (SMB, Transmission, dlna, USB megosztások) dolog nem igazán szükséges nekem, de ha jól értem ki nem lehet venni és a helyére openvpn-t tenni. A Gargoyle-ban benne van, de a webes felületétől a hideg ráz, utoljára a 90-es évek végén csináltunk hasonló kinézetű weboldalakat. :DDD Esetleg a dd-wrt + openvpn és Luci csomagok?

    Elnézést a terjengős postért. :U

Új hozzászólás Aktív témák