Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gare2

    csendes tag

    Sziasztok!

    Sok hasznos HSZ és leírás elolvasása után sikerült visszatennem a gyári FW-t a router-re, de egyel régebbit tettem vissza és láss csodát, hibátlanul és stabilan működik!
    De még mindig fent áll az a probléma, hogy nem tudom kilőni az IP kamerákat külső elérésre. (FOSCAM)
    A következő módon épül fel az iroda hálózata amit deutsche telekom rakott össze:
    ---bejövö kapcsolat----modem--- és ebből repül szét 2 switch és egy telefonközpont felé.
    A modemre van akasztva egy access point ami nem is tud ennél többet egy NETGEAR típusú kütyü. A hálózaton lógnak még multi funkciós nyomtató állomások is.
    Ez elég régóta így üzemel. Közben jött az ötlet, hogy legyenek IP kamerák mert a főnök hol a magyar, hol a német irodában van, azért csak-csak szeretné tudni, hogy mi történik ha nincsen ott. Ehhez persze az ip kamerákat kintről is tudni kellene elérni. Az acces pointban nincsen port továbbítás ezért kellett egy 1043-as router.
    A modemben vannak LAN portok, szóval több eszköznek is tud helyből ő adni IP-t nem kell elmenni a switch-ig. Az access point is erre csatlakozik és el is lehet erre csatlakozva érni nyomtatókat és mindent.
    Ámde ha én beteszem ide a routeremet akkor az ip kamerák felé már ő kezdi osztani a dhcp miatt az ip-ket és nem tudom megcímezni őket.
    Ha access point módba teszem, akkor a port továbbítás menni fog még ugye?
    Ha átkapcsolom akkor viszont utána már nem tudom elérni a 192.168.1.1 címen.
    Tudtok segíteni szájba rágós módszerrel, hogy hogyan tudnám ezt megoldani és egyel talán megoldja-e ez a kamerás problémámat?
    KÖSZI!

Új hozzászólás Aktív témák