Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tom_tailor

    csendes tag

    Sziasztok!

    A segítségeteket szeretném kérni!

    Vásároltam pénteken egy TP-LINK TL-WR1043ND v2-es routert, Összekötöttem a PC-vel és a modemmel is, úgy ahogy kell.
    A CD-ről való telepítésnél viszont hibát jelzett ki (The connection has limited or no connectivity. Please make sure router's DHCP server is enabled), nem tudta befejezni a telepítést.
    UPC 120-as a net. A Windows nemrég lett telepítve (Ultimate x64). Az internet megy, ha a router nincs közbeiktatva.
    Mi okozhatja a hibát?
    Előzőekben egy TP-LINK TL-WR841ND volt, ott is ugyanezt a telepítési hibát írta ki. Azt hittem a router romlott el, ezért cseréltem le. Pár hete volt egy nagy vihar, nem voltam itthon, így nem volt áramtalanítva semmi sem. Utána már nem volt net, csak ha a routert (WR841ND) kiktattam a rendszerből. Ekkor gondoltam azt, hogy bedöglött, és lecserélem inkább.
    Az alapvető gond az, hogy ha összekötöm a PC-t a routerrel és beírom a http://192.168.0.1 vagy a
    http://192.168.1.1 vagy a http://tplinklogin.net címeket nem jön be a be semmi, így nem is tudok beállítani semmit sem. A routeren sem villan fel a 4 ethernetes kijelzőből egyik sem. A PC és a router közötti kábel típusa: Invax Data Cable Cat.5 UTP. A modem és a router között is ugyanilyen kábel van.
    A modemmel semmilyen gond nincs, hiszen tudok internetezni, a UPC-s operátor bemérte, nincs vele gond. Megemlítette azt is, hogy semmilyen MAC címet nem kell klónozni, ha csatlakoztatva van a router, akkor automatikusan felismeri és nekem semmit nem kell állítgatni.
    Megjegyzem tavaly júniusban simán sikerült a WR841ND telepítése, és egyből volt wi-fi is.

    A segítségeteket előre is köszönöm, további szép vasárnapot!

Új hozzászólás Aktív témák