Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gurabli

    senior tag

    Sziasztok! A meglévő TL-WR842ND routeremet el tudom adni jó áron. Alapjában véve elégedett vagyok vele, még a régebbi változat USB nélkül. A wifi lehetne egy kicsit erősebb, de OK. Közepes Digilan netem van, de most hogy növelték a sebességeket, lehet visszamegyek a legkisebb csomagba, mert elvileg az is elegendő így.
    A 1043nd v2-őt néztem ki, elsősorban a gigabites portok miatt. Van egy mini-itx szerver/NAS, atom330-al, amin Win7 fut, picoPSU táppal, egyben file szerver a többi gép részére és az utrorrent is fut rajta + openVPN. Alapjában véve elégedett vagyok vele, 2TB 3.5 HDD adatoknak + 1TB 3.5 HDD backupnak (képeknek, fájloknak, pótolhatatlan dolgoknak), és 1 2.5 40GB IDE hdd a rendszernek (csak két SATA port van, de rendszernek tökéletes az IDE 2.5, és eleve keveset fogyaszt). Ez szolgálja ki a HTPC-t, az asztali gépet, 2 laptopot.

    Gondolom erről a felállásról nagyon nem érdemes áttérni a routerre, hogy azon fusson a torrent kliens és egyben a file szerver is + openvpn? Vagy az új v2-es router már rendesen megbírkózik a torrentekkel és a files szerver szereppel?

    A gigabites háló elég vonzó, mert gondolom jelentősen gyorsabb lenne minden másolás, mint a mostani routerrel. A wifi is erősebb lenne vagy ua. mint a 842ND? Két laptop (g és n) és két tel használja (n).

    Ettől olcsóbban úgysem tudnék gigabites hálót összehozni otthon, gondolom.

    Köszönet!

    "Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

Új hozzászólás Aktív témák