Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • krixi

    újonc

    Sziasztok, Wise/revolutot hasznalo 'sorstarsaktol' kernek tanacsot...sajnos egyre több oldalon olvasom, hogy aki Wise-on keresztül vegez utalasokat, akkor az illetekes adohatosagbak be kell jelentenie... ERrröl valaki tud valamit?
    Jelenleg Nemetrszagban elek es dolgozok, es Magyarorszagra szoktam rendszeres idöközökben utalni, de azt, hogy akar a nemet vagy a magyar adohivatalnak erröl szamot kellene adnom, nem tudtam. Minden esetben adozott jövedelmet/sporolt penzt utaltam, igy nem is ertem, miert szarmazna adokötezezettsegem barmeyik orszagban is ebböl! Valaki tudna esetleg ebben tampontot adni, hogy jol ertelmezem-e? Nagyon csodalkoznek, ha a többi tobb millio külhoni honfitarsunk is tudna-e errol, akik szinten elöszeretettel utalgatnak szerte a nagyvilagban külföldi szamlak között.
    Következö az esetem: kanadai örökseghez jutottam, amit kint (Kanadaban) le is vonnak es bejelentenek adot. En viszont Magyarorszagra szeretnem utaltatni. Viszint sajnos vagy csak CAD/USD vagy EUR-ban tudnak utalni. Ugyan van nemetorszagi EUR szamlam (ahova a munkaberem jön), de en magyar allampapirt szeretnek venni, megpedig HUF alaput es nem EUR. Es közben nezegetem, hogy hogy eri meg jobban tranzakcios illetekek megsporolasaval stb. Mivel Magyarorszagon van mar Allamkincstarnal vezetett szamlam, ahhoz, hogy oda elutaljam a penzt, elöször vagy EUR-ba kell valtanom a CAD-ot, vagy EUR alapu devizaszamlat nyitni Magyarorszagon vagy pedig a Wise/Revoluton keresztül utalni. Viszont most megtudva ezt a furcsa ado-dolgot a Wise-rol, (es tudva a kapott örökseget, ami nem ket filler), elgondolkoztam, megeri-e a jövöben egyaltalan Wise-t hasznalni, ha nagyobb összeget utal az emberfia, mivel meg a Wise utan is adot vethetnek ki ra...
    Ti mit csinalnatok a helyemben? Maradnatok a Wise-nal (es berizikozva, hogy lesz-e valami ado-vonzata vagy sem) vagy pedig nyissak egy devizaszamlat (kizarolag az utalas erejeig), majd atvaltatni a bankban HUF-ba es elutalni a Kincstarba (majd ott megvenni az allampapirokat)? Köszönöm a tanacsokat elöre is.

Új hozzászólás Aktív témák