Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Z.É.T.

    őstag

    Nu, gyorsan a saját oltási sztorim.

    Tldr: az épületbe(!) egyszerre csak egy ember mehetett be.

    Az első napon regisztrálva, 46 évesen, hivatalosan krónikus betegség nélkül (ME/CFS van, de itthon sem bno kódja, sem kezelési protokollja sincs), így a meglévő infók alapján mRNS vakcinát szerettem volna, de kizárni csak a Sinopharmot zártam ki, illetve az esetleges utazási nehézség miatt vaciláltam volna a Sputnikon, ha azt ajánlják. (esetleges külföldi meló miatt, nem vagyok utazós-nyaralós)
    A háziorvossal egyeztetve ő is az mRNS-re szavazott volna.

    Április 21-ig semmit nem ajánlottak fel sehol, 10 nappal korábban még a dokim listáján sem voltam fent.

    Egy oltóorvosként is dolgozó ismerősöm szerdán jelezte, hogy van esély megmaradt Modernára aznapra, vagy másnapra. Felöltözve, az oltakozós ruhámban ültem 6 órát a kanapén, de aznap nem volt kapás. Maradt a reménykedés a következő napra. Ekkor jött egy hívás, azt hittem, hogy az utolsó pillanatban mégis rohanhatok az oltópontra, de nem, a dokim hívott, hogy most először kapott a rendelő Pfizert és másnap (csütörtökön) 10:30-ra mehetek oltakozni.
    Hurrá!

    A rendelőben 4 orvos dolgozik váltott műszakban, egyszerre kettő.
    Kapu zárva, csengő, nővérke beenged a kertbe, ahol a kerekesszékes rámpán kell felmenni, nem a lépcsőn (ezek egybe vannak építve, tehát kétirányú forgalom esetén 20 centire egymástól mehet el 2 ember :D ) de a lényeg, hogy megtettek mindent, amit lehet. Előző oltott ki, majd két perc múlva mehettem is be, nagyjából 23 másodperccel később az időpontomhoz képest.
    Nyilatkozat odaad, törlés, bökés - bőrt összecsípve, amire magamban hümmögtem egyet - majd a maszkom megdicsérése (KC Vírusmaszk), két mondat a haver dokival, majd ki az épület elé, de a nővérke szerint nem kell várni, menjek csak haza. (természetesen nem mentem, a rendelő előtt az autóban ültem 40 percet)

    Oltási reakciók 24 óra elteltével:
    Az oltott karom "elvesztettem" - ami ráadásul a jobbik kezem - fáj, kissé bedagadt, ezt leszámítva csak némi mellkasi izgatottság, másnaposság-szerű érzés, összességében lepkefing.

    Ma reggelre minden oltási reakció csökkent valamennyit, vezetni még nem tudnék, de az evőeszközt, távirányítót már tudom vele fogni, kezelni.

    Nagyjából ennyi.

Új hozzászólás Aktív témák