Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vesa

    veterán

    válasz PuMbA #19009 üzenetére

    Ez nem így működik. A nyugati vakcinák esetén rengeteg az adat, ezek nyilvánosak, kutathatóak, elemezhetőek és tudományos szempontból validnak minősülnek. Ezzel szemben keleti vakcinákról csak ilyen-olyan hírek jönnek, amit sok esetben nem a tudományos közösség hoz nyilvánosságra, hanem ilyen-olyan minisztérium/hivatal (akik ezekben az országokban nem függetlenek, hanem a politika, pontosabban akár egyetlen személy által kézivezéreltek). Az AstraZeneca oltásáról azért tudod, hogy ritka esetben probléma van vele, mert a rendszer transzparens és azonnal látunk mindent. Mutass ilyen adatokat kínából, oroszországból, vagy a többi olyan országból, melyekben a sino-t alkalmazzák!

    Ahhoz, hogy egy vakcina biztonságosságát meghatározzák, részletes adatok és azok átfogó vizsgálata szükséges, mivel általában nem az van, hogy beadják 1 millió embernek, akik közül pár napon belül 600k elhalálozik. Ekkora probléma esetén talán megállna amit mondasz, ezt valóban nagyon nehéz lenne eltitkolni. A ritka eseteknél viszont az ok-okozati összefüggést ki kell deríteni! Olyan országokban, ahol politikai érdekből nem cél a ritkább súlyos esetek vakcinához kötése, mert ezzel a politikai haszonszerzés sérül, nem nehéz úgy játszadozni az adatokkal, hogy abból ne derüljön ki semmi. Sem az AZ, sem a Pfizer esetén nincs szó arról, hogy tömegével hullanak az emberek az oltást követően, tehát ezeknél is simán elsunnyoghtaó lenne a dolog, ha a demokratikus és szakmai keretrendszer ezt nem zárná ki eleve!

    Vagyis az, hogy valamiről nem tudunk, nem jelenit azt, hogy nincs! Az pedig a HIT kategória, hogy "tuti kiderülne". Nem, az AZ-hez fogható ritka esetek nem feltétlen derülnek ki egy keleti vakcinánál. Erről maga a WHO adott ki jelentést! Linkeltem is neked.

    [ Szerkesztve ]

    A tudomány a valóság költészete!

Új hozzászólás Aktív témák