Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz Darmol #26974 üzenetére

    1. Van arra ötleted (vagy bárkinek), hogy hogyan okozhatna (akár elméletben) egy mRNS vakcina 10+ éves távlatban problémákat? (Mert szaporodni nem tud, fehérje gyártáson kívül nem tud kunsztokat, és eléggé bomlékony...)

    2. Én több nagyságrenddel jobban aggódnék a vírus fertőzés hosszú távú hatásai miatt. Ugyanis a vírus szaporodik, nem igazán tudjuk, hogy mit művel a megfertőzött sejtekben (lásd a korábban linkelt Nature cikket), és azt sem tudjuk, hogy mi marad hátra "gyógyulás" után (azt tudjuk, hogy károk, csak azt nem, hogy mik a hosszú távú hatásai.)

    (Pár hete volt szó a bárányhimlőt okozó vírusról, ami képes akár 50 évig is meglapulni a szervezetben, és ami kíméletlenül újra lecsap, ha a szervezet ellenálló képessége bármilyen okból meggyengül. Lehet, hogy a koronavírus ilyen kunsztra nem képes, de az okozott károk önmagában is aggasztóak. Az oké, hogy pl. az idegrendszeri károk egy részét (pl. a szaglás vesztést) a szervezet képes a tartalékok felhasználásával kompenzálni, de ezek a tartalékok nem fognak később hiányozni?)

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák