Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz t72killer #58998 üzenetére

    A Moderna technológiáját próbálják másolni, amit részben publikáltak, illetve ígéretük szerint a pandémia alatt ingyen licenszelik (legalábbis nem kérnek érte pénzt.) Ugyanakkor konkrét gyártási technológiát nem adnak át, bár a WHO és partnerei szerették volna. Az EU pénzt ígért ugyan a projekthez, de a szellemi tulajdonról átmenetileg sem hajlandó lemondani. (pl. forrás, forrás)

    (Az más kérdés, hogy mennyire fogja a "saját" vakcina megoldani az oltási kérdést ezekben az országokban. Mert azért év vége óta jelentős vakcina felajánlásokat kaptak, de logisztikai problémák miatt (pl. hűtési lánc), vagy szervezésileg (pár hónap szavatosságú oltóanyag terítését nem tudják megoldani) ezek nem realizálódnak. Válogatnak is, a vektor vakcinák arrafelé sem népszerűek (pl. Indiában állítólag már felesleges gyártási kapacitások is vannak.) És a lakosság még oltásellenesebb, mint a "fejlettebb" világban.)

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák