Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz Parci #69043 üzenetére

    Szerintem.
    1. Nincs ingyen ebéd. Az oltás úgy működik, hogy egy fertőzést emulál, azaz ráveszi az immunrendszert, hogy védekezzen. Ha viszont az immunrendszer elkezd védekezni, annak következményei lesznek: nekiáll fertőzöttnek vélt sejteket ölni, begyullad az oltás környéke (rossz esetben más is), felmegy a testhőmérséklet, átcsoportosításra kerülnek a szervezet erőforrásai (borul a nők ciklusa, stb.), ez pedig mind-mind mellékhatás. Ha a dózist az immunrendszer ingerküszöbe alá csökkentjük, akkor meg nem hat.
    2. Másrészt mellékhatást akár hatástalan dózis is okozhat, pl. allergiás reakciókat.
    3. Az oltás akkor igazán hasznos, ha legalább egy ideig véd a megfertőződés ellen (is). (Ugyanis minden covid fertőzés káros, és rengeteg hosszú távú "mellékhatással" járhat.) Egy gyenge dózis alacsony készültséget (pl. antitest számot) indukál, azaz ezt a funkciót kevésbé tudja betölteni. (Ezen bukott meg egy csomó vakcina, beleértbe a Pfizer első gyerek vakcináját is.)

    Egy kis irodalom (friss):
    Effects of COVID-19 vaccination and previous infection on Omicron SARS-CoV-2 infection and relation with serology

    #69045 t72killer Nem teljesen értem a reakciót: nekem van négy oltásom, és beadatnám az ötödiket is, ha lehetne.

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák