Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tyrel

    őstag

    válasz Kean_Sorbo #45436 üzenetére

    Hát nem akarja az igazat... :(

    4,4-et akartam kipróbálni így első körben, de nem jutok túl a Windows boot-on.
    A Turbo szorzóját tekertem 44-re, a Manual CPU fesz.-t meg így lépcsőzetesen felnyomkodtam 1,3V-ig, remélve hogy egyszer túl jut a boot-on, de nem, mindig belehalt.
    Próbáltam azt is hogy PLL Overvoltage Enabled aztán CPU PLL +0,10V de nem segített rajta semmit.

    1,3V fölé már nem mertem menni, bár hozzátartozik hogy a valós feszültség egy kicsit alacsonyabb lehet a beállítottnál:
    Jelenleg 42-es szorzóval megy (PLL overvolt nélkül), egyelőre stabilnak tűnik, a Vcore 1,24V-ra van állítva... viszont ha elindítok egy CPU burn tesztet akkor Aida64 és CPU-Z is úgy látják, hogy 1,200 - 1,208 V közt ugrál a CPU feszültség, tehát az 1,24V igazából nincs meg neki - vagy rosszul méri??
    Az alaplap VRM-je egyébként kb. 2 éves korában elkezdett ciceregni / sípolni, majd rá bő egy évvel egyszer csak elhagyta, pedig nem bántotta senki... de lehet hogy nem 100%-os már, szóval nem lepődnék meg ha nem a mérés lenne rossz...

    A hőmérséklet így már boven a 70-80°C tartományban van, bár a 80°C-os lélektani határt azért nem lépi át mint a korábbi automata szabályzással, de ennél feljebb menni nem igazán szeretnék hőmérsékletben, így feszültségben sem kéne (max. ha visszatérek a de-lid ötletéhez).

    Mekkora feszültségen kéne ennek tudnia 4,4 - 4,5 GHz-et? Ilyen anti-tuningos példányt fogtam volna ki annak idején?...

    A fentiek fényében elképzelhető hogy az az 1,3V amit beállítottam igazából nem volt 1,3V, de meddig szabad elmenni? És mekkora hőmérsékletnél olvad el a cuccmák tokostul?
    Egyszer kipróbálnám hogy stabil-e egyáltalán bármilyen feszültséggel is magasabb órajelen, mert ha nem a de-lid-el sokra ugye nem megyek...
    ...főleg hogy én nem is merem megcsinálni, 5 ropiba meg egy postázgatásba fájna.

    [ Szerkesztve ]

    Turenkarn

Új hozzászólás Aktív témák