Hirdetés

Aktív témák

  • harry

    veterán

    válasz Jester01 #11651 üzenetére

    Úgy néz majd ki a hálózat, hogy upc kábelrouter -> szervergép 10/100-as eth WAN port, ez tovább egy gigabites switchnek, rajta a hostok + egy USB wifi adó. Vagyis nincs router a hálózaton (wol-t távoli elérésnél használnék, ha ki van kapcsolva a gép, ezt lehet külön progival vagy webes felületről is ugye, ha tudjuk a MAC-et).
    DHCP még talán nem is annyira lényeg, de arról amúgy sem tudok sokat (már így linuxon még nem állítottam be szervert), szóval annak utánajárok.
    A kapcsolatokat még nem tudom miképp kéne ellenőriznem, ez elég nagy falat lesz szerintem. Igazából még a szolgáltatások és egyéb funkciók nincsenek beállítva, sokat még nem is tudom miképp kéne.

    Pl. FTP helyett szeretnék egy (grafikus) titkosított fileátviteli megoldást. Azt hiszem az OpenSSH tud ilyet :F

    Távoli elérésnél kezdek lemondani az RDP-ről, így szerintem valami sima VNC lesz, ám ebből is jobb lenne valami titkosított.

    Kéne egy webes felületű torrent kliens is, ez tényleg ráér, majd még utánajárok (az a baj, hogy UPC nem szereti a utorrentet, Deluge klienssel egész jól megy, de nekem ez a program nem nagyon tetszik és keveset is tud).

    Rendesen be kéne állítani egy tűzfalat, bár azért ez iptables-nél nem a legegyszerűbb talán. Firestarter mennyire jó?

    Theoretically, this damn thing oughta work now.

Aktív témák