Hirdetés

Aktív témák

  • dbius

    veterán

    válasz Sianis #1287 üzenetére

    Annyival kiegészíteném, hogy tudtommal az alternate telepítő lemez megkérdezi, hogy melyik hdd-re (esetleg floppyra) rakja a grubot.

    Kalandor:


    Még egy javaslatom lenne:

    a külön hdd-re rakd rá az ubuntut, és a grubot arra a hdd-re kell telepíteni, amelyikre a linuxot teszed - ehhez a legegyszerűbb a már említett alternate telepítő cd használata -. Boot sorrendhez beállítod elsőnek a linux hdd-t, és a grub-ban alapértelmezett a win indítása, a már említett pár másodperc késleltetéssel - hogy tudd a linuxot kiválasztani -.

    Így a grub nem piszkál bele a win-t tartalmazó hdd bootszektorába, az a hdd érintetlen marad...

    Én azért javaslom ezt, mert usb-ről tényleg jóval lassabban áll fel a rendszer, bár igaz, hogy utána már nem nagyon - de azért még érezhetően - lassabb (pl. programok indítása).

    Mondjuk ha egy megfelelően gyors pendrive-ra rakod rá (pl. corsair voyager gt), akkor ez a sebességkülönbség jelentősen csökkenthető.

    Szerk: a GRUB pendrive-ra varázsolása, valamint az ubuntu/kubuntu pendrive-ra tételéhez esetlegesen tudok egy nagyon jó, és szerintem érthető linket rendelkezésre bocsátani, én ezek alapján csináltam meg minden probléma nélkül, és hibátlanul müxik a dolog: [link]

    Soxerencsét!

    [Szerkesztve]

Aktív témák