Hirdetés

Aktív témák

  • dbius

    veterán

    Segítsetek, ha tudtok...

    A firestarter tűzfalam meggondolta magát... Nem volt egyetlen szabály sem kézzel beállítva, eddig ment minden rendesen, tudtam böngészni, kopete-vel msn-ezni, thunderbirddel a leveleket megnézni stb... szóval mindent, a torrent is ment hibátlanul.

    Ma csinált olyat, hogy indítást követően hibát jelzett, valami olyasmit - nem mentettem el - hogy a hálózati interfész nem áll készen, ezért a tűzfal nem indítható.

    Na megnéztem, a dhcp valóban érdekesen konfigurálta a beállításokat, bekonfiguráltam kézzel. (igen, mindent helyesen írtam be :D)

    Azóta indul a tűzfal rendesen, de tilt minden kapcsolatot... abszolút mindent. nem tudok leveleket letölteni, böngészni, kopete sem indul el... kapcsolódási hibával leáll.

    Nézegettem a beállításokat, de nem hiszem hogy minden egyes dologhoz külön szabályt kellene létrehozni. Eddig akkor miért ment helyesen??

    Most kénytelen vagyok lelőni a tűzfalat, de így nagyon nem szeretem, mert a portok zártak ugyan, de válaszolnak, a 80-as port pedig nyitott és válaszol is... (igen tudom ez a http kapcsolatoknak kell)

    Azt is tapasztaltam, hogy hiába állítom le a firestartert, a kopete akkor sem csatlakozott. Most meg újraindítottam a gépet, lelőttem a tűzfalat, és kopete is csatlakozott.

    Leszedtem a firestartert, majd töröltem az etc/firestarter könyvtárat is (ahogy nézegettem itt tárolta a saját beállításait), majd újból felraktam, fel is jött a varázsló, végigmentem rajta ugyanúgy, mint amikor legelőször feltelepítettem - és ahogyan korábban teljesen jól működött - de nem akarja az igazságot, ha aktív, akkor semmit nem tudok csinálni továbbra sem...

    nézegetek a google-n meg fórumokon, de őszintén szólva nekem nagyon szokatlan a firestarter szabályalkotó része, nem igazán tiszta hogy az egyes eseményekhez milyen szabályt kell létrehoznom :B

Aktív témák