Hirdetés

Aktív témák

  • Vladi

    nagyúr

    Na most néhány dolgot nagyon gyorsan helyre kell tenni.

    Már ne azért de cracker és nem hacker. Ezt egy ''szakújságírónak'' illene tudni.
    Nem csak önkéntesek fejlesztik.
    Mi az a LoCo? Mert azt írja:''Ubuntu fejlesztői kiszolgálók fertőzöttek. A biztonsági incidenst ráadásul csak azután fedezték fel, hogy más üzemeltetőktől panaszbejelentés érkezett arról, hogy a LoCo gépei támadják őket.''
    Vagyis nem a mirrorok. Amikről a csomagok/frissítések érkeznek. Nameg támadják. Arról szó sincs, hogy be is törtek 1-2 mirror szerverre.
    Akkor hogy is van ez? Hogy is akartak a központi csomagokba támadó kódot elhelyezni? Ez kb fantazmagória.
    De még mindíg nem tudom, mi az a LoCo. Esetleg ez: [link] (Kolorádói csoport.) vagy ez: [link].
    Ezek helyi csoportok. Lehet, hogy elhanyagolták a szervereiket, de nekem nem fér a fejembe, ezáltal hogy lehet betörni az Ubuntu központi szervereihez?

    Nyilvános ftp szerveren meg pláne! Milyen jelszavak körözek ott, amit a hekkerek elhaptak? Jó kérdés.
    Különben is usernek ne legyen root joga. Általában nincs is. Nem hinném, hogy a Canonical szerverfarmján lévő gépek sudo passát csak úgy kiadnák. Komolyabb szakemberek azok annál. Innentől nem igazán lehet csak úgy fájlokat módosítgatni, root shellt szerezni stb.

    A tisztelt ''újságíró'' úr/hölgy meg igazán vállalhatná a nevét az egész irományhoz. Nem értem miért nem teszi. Meg hivatkozásokat is közölhetne. Így az egész ügy légbőlkapott tipikusan magyar újságírói zagyvaság.
    Aki tud, legyen szives pár linket adni az ügyről, hogy világosabban láthassak.

    Elnézést a fecsegésért, csak kicsit unom, hogy egyes ''újságírónak'' álcázott ''valakik'' minden szakmai és etikai alapot nélkülözve marhaságokat írkálnak. Az egyszeri olvasó meg nem is tehet mást mint: elhiszi.
    A vírushíradóról meg eddig - naivan - azt hittem biztosnági szakemberek orgánuma. Tévedtem. Megyek inkább mammutra vadászni.

    Vladi

    Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

Aktív témák