Hirdetés

Aktív témák

  • Vladi

    nagyúr

    [OFF]
    Kicsit járjuk körül ezt a segítő témát, meg a kezdők dolgát. Érdemes, mert mostanában sokszor előkerül.
    Tehát:
    A linux nem windows. Ezt minden kezdő tartsa szem előtt. Persze sok mindenben hasonlít, és igyekeznek is a fejlesztők, hogy hasonlítson, de ez nem feltétlenül üdvös dolog.
    Másik, ha már segítségre szorul valaki, akkor előtte tényleg próbálja megtalálni a megoldást. Sokszor egyszerűbb mint elsőre tűnik. Ha meg kérdezni akar akkor azt tegye okosan.

    Ami az érem másik oldalát illeti: Költői kérdés: Ha a gúgli minden kérdésre választ ad, akkor miért vannak fórumok, közösségek? Persze igen nehéz azt mérlegelni, hogy mikor adjon az ember rtfm választ. Szerencsére elég ritka - én ezt így tapasztalom - hogy nem adnak a linuxosok értékelhető választ.

    Tehát, kedves kezdő barátaim, tessék egy kis időt rászánni a tanulásra mert sokszorosan megéri. Nem kell nagy dolgokra gondolni, hiszen néhány tucat oldalnyi olvasmány már nagy előrelépést jelenthet.
    Kedves Linux guru barátaim, csínján az rtfmekkel. Szerintem a felesleges kérdezősködés sok esetben nem lustaságból, vagy tájékozatlanságból ered. Sok esetben szerintem egyszerűen bártortalanság miatt kérdeznek az emberek.
    "Jó lesz ez? Biztos fog működni?"stb. Most nem mennék bele, hogy honnan ered ez a félem a $zámítógépekkel szemben.

    Az meg, hogy a windows "egyszerű, könnyű" szererintem csak propaganda zagyvaság. Tapasztalatból mondom, hogy 1-1,5 év kizárólagos linux használat után nekem a windows egyszerűen rideg, átláthatatlan, és használhatatlan.
    Rövid példa: legutóbb, mikor a hangkártyámat egy másik slotba kellett átraknom (videokártya hűtés miatt kellett a szabad hely, levegőáramlás stb.) történt:
    Indítom a Linuxot. Tudomásul veszi máshol a kártya. Ok. már zenél is.
    Indítom a Windowst: reakció: képernyű kivilágosodik. Hmmm... Rángatom a fényerő csúszkát, semmi. Leszedem a drivert majd vissza. Most már jó. Csak a hang nem szól. Leszedem a drivert, vissza. Most már jó. Viszont ehhez kellett 4 újraindítás (!) és vagy egy órányi munka. Most akkor ez egyszerű? Egy kezdőnek?
    Én flémeltem szaszok. :DDD
    [/OFF]

    Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

Aktív témák