Hirdetés

Aktív témák

  • Kendek

    MODERÁTOR

    válasz ntomka #23592 üzenetére

    Hogyhogy mi a javaslatom? Én egy Eee 701-esre raktam Ubuntut, és a Skype teljesen használhatatlan lett, noha Xubuntu meg Lubuntu alatt is tökéletes volt (vagyis használható). Nézegettem, és úgy láttam, hogy bezony a Pulseaudio veszi el a proci kapacitását a Skypetól (a másik rendszerekben nincs benne alapból). Szal leszedtem azt, meg pár csomagot még ami hozzá köthető és bezavarhat, felraktam az esoundot és a gnome-alsamixert meg a VolWheelt. Végezetül pedig a hangerőállító funkcióbillentyűket is helyreállítottam a Gyorsbillentyűknél. Azóta remekül lehet vele Skypolni, zenét hallgatni, filmet nézni, bármit, akár egyszerre is, szól minden együtt is. Persze ez Lucid, de jó teljesen.

    Persze nem kell leszedni, mert azért vannak előnyei is, de kisebb, vagy régebbi gépeken érdemes lehet megejteni. :)

    (#23591) upszilon: nem értem igazán a kérdésedet, az egész rendszer egy nagy "csomag". A csomagok tartalmazzák a könyvtárstruktúrát, a fájlokat, egy-egy program egyszerűen betömörítve. Mikor "telepíted", csak bemásolódnak a helyükre a könyvtárak, fájlok, meg lefutkorászik a script is vele, beállítódik, ilyesmi.
    A kernel is csak egy csomag, a fájljait betömörítették, majd mikor frissül, letörlődnek a kicsomagolt fájlok, helyükre jön a frissített verza, ennyi.
    Mit vársz még tőle? A lelkére vagy kíváncsi vagy mi? :D

    [ Szerkesztve ]

    <-ƘƘ->

Aktív témák