Hirdetés

Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz pinnacle #23844 üzenetére

    De ezt nem értem, minek copy-paste-elni jelszót? Meg honnan másolod? Ha már banki jelszó, akkor igencsak nagy meggondolatlanság gépen tárolni a jelszót. Legalábbis én nem tenném. Ha mégis ragaszkodsz ehhez a módszerhez, akkor hozz létre egy szövegfájlt, pötyögd be, és figyelj arra is, hogy a bemásoláskor ne tegyél bele a szükségesen kívül egyéb karaktereket (szóköz, stb.), mert ha akár plusz egy felesleges karakter is marad benne, akkor érthető módon nem fogadja el... Bár továbbra se értem, miért nem pötyögöd be kézzel a jelszót, ha kimásolva nem fogadja el. :D
    Speeedfire itt röviden írt a particionálásról, a lényeg benne van: [link], meg Vladi is írt erről: [link]
    A telepítésnél a "Partíciók saját kezű megadása (haladóknak)" opciót kell kiválasztani, aztán külön partícióra teheted a swap-ot (ezt állítsd be először, így az oprendszer gyorsabban hozzáférhet, / -t, /home-ot, és esetleg a boot-ot (utóbbit nem kötelező).
    De inkább az lenne a legjobb, ha Windows alatt a VMWare-rel vagy Virtual PC-vel vagy ehhez hasonló, virtuális operációs rendszer telepítését lehetővé tevő programmal raknád fel az Ubuntut, ott szabadon garázdálkodhatsz, nem veszélyezteted a jelenlegi adatait létéd, próbálgathatod, hogyan kell particionálni, kockázat nélkül. Meg a kész Ubuntut is kipróbálhatod (mondjuk ezt LiveCD-vel is megteheted), hogy akkor már a tapasztalatokkal felfegyverkezve ess neki a valós környezetben történő telepítésnek.

    Sk8erPeter

Aktív témák