Hirdetés

Aktív témák

  • J97

    tag

    Üdv!

    Adott egy asztali PC egy Ati Radeon HD4650 es VGA -val, rajta Ubuntu 10.04 aktuális változata. Egy LE32S62B LCD TV monitorként. Elsődleges monitorként egy D-SUB VGA kábellel csatlakoztatva.

    OO ATI driverrel a natív 1360x768 -as felbontás rendben is van. Mihelyst felteszem azt a drágalátos fglrx -et a ez a felbontás elérhetetlenné válik.

    Gondoltam én, akkor hajrá xorg.conf buherálás következik. Xorg.conf -ba a Monitor szekcióhoz felvettem a következőt a megfelelő helyre:

    Modeline "1360x768@60" 84.50 1360 1392 1712 1744 768 783 791 807 +Hsync +Vsync

    Ezek az értékek a TV -m paraméterei által számolt értékek, amit [ennek] segítségével határoztam meg.

    A következő sorban ezzel hivatkoztam is erre a módra, hogy legyen olyan szíves és ezt használja. Option "PreferredMode" "1360x768@60"

    Ez nem vált be, az eredmény mindig a TV által megjelenített Nem támogatott üzemmód üzenet.

    Kipróbáltam mi van ha a Screen sectionben kérem meg szépen a gépet ennek a módnak a használatára, eredmény ugyanaz.

    Ez után kipróbáltam a neten megadott hasonló TV típushoz való értékeket, szintén semmi. Majd végül az OO driver által használt mode értékek következtek és minő meglepő ezzel is ugyanaz a végeredmény.

    Ezekből levonva a következtetést az fglrx fütyül arra, hogy a xorg.conf -ban milyen modline értékeket adtam meg, ő azt nem kívánja használni.
    Mihelyst az Option "PreferredMode" "1280x768" -ra módosítottam láss csodát megjött a kép is, természetesen ebben a felbontásban, ami elfogadhatatlan, hiszen nem ez a TV natív felbontása.

    Nyilvánvalóan azt a nyamvadt fglrx -et más módszerekkel kell rávenni az 1360x768 as felbontás használatára. Ebben szeretnék segítséget kérni tőletek!

    Egyébként ez az egész cirkusz azért lenne lényeges mert szeretném beizzítani a drága jó kis ATI kártyám hardveres videó lejátszási képességeit linuxon. Volt már kísérlet erre is. Természetesen ez sem járt sikerrel. Hang volt, de kép az nem. Egyáltalán fog ez működni ATI -val?

    Most, hogy a drágalátos ATI programozó branchnak hála kihúztam a mókázást hajnal 2 -ig és reggel kelni kell fél 6 kor, hogy indulhassak dolgozni, nyugodalmas jó éjszakát kívánok mindenkinek!

    Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!

Aktív témák