Hirdetés

Aktív témák

  • Kendek

    MODERÁTOR

    válasz #40553216 #26693 üzenetére

    Manuált elkezdtem írni hozzá, ha kiadod a man rendszerment parancsot, akkor elő is jön, csak aztán annyi is az egész, szal semmi. Valójában ami látszik azt könnyű használni, de persze egy kis leírás kellene hozzá. Ezt megfogom csinálni természetesen, csak előtte jobb dolgom is akadt, mint, hogy ezzel foglalkozzak. :)

    Sokat gondolkodtam, hogy hogy legyen. A felhasználók könyvtárairól konkrét mentés nem készül, csak a 64 MB alatti rejtett, vagy rejtett könyvtárakban leledző fájlokról. Ez azért van így, mert normál esetben ezekben a könyvtárakban rengeteg adat lenne, nem lehetne elmenteni ezeket úgysem. Tehát, ha ebben a könyvtárban van ilyen fájl, ami a kritériumoknak nem felel meg, akkor azok állapota nem fog megváltozni helyreállítást követően, ugyanott maradnak, hiszen az adatvesztést senki sem szereti.
    A /home könyvtár alatti adatainkról készíthetünk véletlen törlés ellen szinkron mentést, amely gyorsan elkészül és nem foglal szinte semmi helyet.

    A rendszer mentésénél pedig csak az alábbi könyvtárak tartalma mentődik el:
    bin, boot, etc, lib, lib32, lib64, media, opt, sbin, selinux, srv, usr, var, vmlinuz*, initrd*
    A media alatt a csatolások tartalma természetesen nem, csak a nevük. A többi fő könyvtárnak csak a neve marad, amelyik létezik. Az ezeken kívüliek megint csak nem mentődnek, hisz lehet ott akármi, több GB-os fájl, könyvtár, lehetetlenség mindent elmenteni, és itt a konkrét rendszer visszaállíthatósága a cél. Visszaállításnál ezen adatok megmaradnak, hogy ne vesszenek el. (Nekem pl. ott van a gyökérben a swap fájl, értelmetlen lenne elmenteni, és csak növelné az időtartamot.)

    <-ƘƘ->

Aktív témák