Hirdetés

Aktív témák

  • Kendek

    MODERÁTOR

    válasz n00n #31460 üzenetére

    A menüben valóban nincs, de létezik egy helyreállítás opció is. Egyébként hamarosan jön a GUI-s verza, valszeg abban sem lesz ilyen indító, mert minek (de még meglátom).
    Live rendszer indít, majd csatold a helyreállítandó rendszer partícióit a /mnt alá.
    Ezután ha nem akarod telepíteni a Rendszermenttet a Live rendszerre (meg ha biztos vagy benne, hogy annyira nem sérült a rendszer, hogy hiányozna az indítófájl), akkor ezzel a paranccsal indítsad a helyreállító felületet:

    /mnt/usr/bin/rendszerment -H

    Ha feltelepítetted, akkor meg ezzel:

    rendszerment -H

    Add meg a mentési könyvtár útvonalát, majd nyomj Entert. Ezután egyszerűen válassz egy visszaállítási pontot és miután végzett, kész is van, indíthatod a rendszert.

    Azért pár dolog van amit nem árt tudni. Csakis a fájlokat és könyvtárakat állítja helyre, ha a GRUB elcsesződött (mármint az MBR-ben), akkor arról még külön gondoskodni kell. Nem beszélve arról, hogyha formázva is volt a partíció, akkor az UUID-(ke)t is át kell írni az fstabban is.

    De egyébként ha csak a grafikus felület nem jön be, akkor akár helyreállítás módban is indíthatod az Ubuntut és ott is könnyedén visszaállíthatod a rendszert egy korábbi visszaállítási pontra, nem kell ezért Live rendszert indítani. Ha egyáltalán nem indulna a rendszer, akkor ott már valami GRUB vagy kernel probléma van.

    [ Szerkesztve ]

    <-ƘƘ->

Aktív témák