Hirdetés

Aktív témák

  • birrbert

    tag

    válasz birrbert #33713 üzenetére

    Üdv ismét! A gépem tesztelés alatt áll. Kicseréltem a RAM-ot, de úgy néz ki hiába. Egy hete azzal is lefagyott. A legközelebbi újraindításkor beleteszem ezt is, de egyelőre az új 2 GB-os Kingston marad.

    A tegnap szereztem egy képernyőt, és beindítottam a gépet. Előzetesen megérdeklődtem, hogy lehet-e baj abból, ha a BIOS-ban átállítom a merevlemez vezérlőt IDE-ről AHCI-ra, és mivel kiderült, hogy nem, ezért átállítottam. Csodák-csodája, a gépecske jól müxik. A tegnap este pár perc alatt letöltöttem 10 GB filmet, ma délelőtt meg egy újabb 5-öst, de problémának hűlt helye. Hogy mi változott az utolsó lefagyás óta? Rákötöttem egy monitort, egy billentyűzetet és átállítottam a BIOS-ban azt a dolgot. Egyébként ugyanaz a 64 bites Ubuntu 10.04.2 LTS Server, ugyanaz a ház, stb. stb. Lassan kiderül, hogy az is számít, hogy van-e rákötve periféria :P

    Ime egy screenshot arról, hogy mennyire terhelt, miközben fut az rtorrent 25 torrenttel, amelyből egy darab 7-8 MB/mp-el tölt lefele, a többit pedig seed-eli. A load average elég magas. Mit szóltok hozzá? A Laca tesztjéhez képest elég magasak az értékek.

    Közben figyelgetem a szenzorokat is lm-sensor-al. Egy kis segítségre lenne szükségem értelmezni az adatokat ezen a screenshot-on. A Core 0-tól 3-ig egyértelmű, hogy a processzorról van szó, de: 1) mi a temp 1-től 3-ig és 2) miért van ALARM jelzés az in 1-től 4-ig szenzoroknál?

    [ Szerkesztve ]

    Intel D510MO home server fotóalbumok: http://bit.ly/AbZb5P

Aktív témák