Hirdetés

Aktív témák

  • Kendek

    MODERÁTOR

    válasz Rotor82 #33916 üzenetére

    1. Ez változó és szétszórt, de általában a telepített programok fájljainak java része a /usr alatt található meg. Külső fejlesztők szeretettel pakolnak a /opt alá is. Olvasgasd Te is a Unix (Linux) file-szerkezetét.

    2. Általában egy csomagkezelő segítségével lehet eltávolítani a telepített csomagokat (Synaptic, Szoftverközpont, dpkg, apt-get, stb.). Ha forrásból telepítettél valamit, akkor meg közvetlen a forrásból, kiadott paranccsal. Lehetnek egyedi esetek is, például ilyen az AMD honlapjáról letöltött Catalyst. Azt telepítés után (már ha nem csomagok kreáltattál és úgy nyomattad fel,) a /usr/share/ati/fglrx-uninstall.sh fájl futtatásával lehet eltávolítani.

    3. Váltsál GTK interfészre és akkorára méretezed amekkorára akarod. Használd a keresőt.

    4. Mikor rákattintasz, akkor ellehet nevezni. Adj neki úgy nevet, hogy a végére beírod, hogy .txt. Ez a txt kiterjesztés Ubuntu alatt nem szokványos, ez egy windowsos szokás. Ha OpenOffice dokumentumot akarsz létrehozni, akkor a menüből elindíthatod a Writert hozzá, nem hiszem, hogy ez olyan bonyolult lenne. De ha mégis ragaszkodsz hozzá, akkor telepítsed a nautilus-actions nevű csomagot, a segítségével megoldhatod.

    [ Szerkesztve ]

    <-ƘƘ->

Aktív témák