Hirdetés

Aktív témák

  • nazar

    csendes tag

    Sziasztok!

    Van egy régi Amilo Li 1705-ös laptopom és ma feltettem rá a 10.04-es ubuntut, alap gnome kezelőfelülettel. Eddig nem állítottam rajta, semmit (elsősorban azért mert nem értek hozzá) csak a frissítéseket rakta fel magának.
    Olyan gondjaim vannak, hogy a "monitort" nem ismeri fel. Amikor a gépet bekapcsolom elcsúszva, nagyon idióta felbontásban kezd el betölteni, majd helyreáll. A rendszertesztben semelyik vga-hoz, vagy monitorhoz kapcsolódó tesztre nem reagál. Amikor kikapcsolom becsíkozódik a kép majd leáll. Amikor bekapcsolom akkor a hangkártya dolgozik, meg a zene stb.. de amikor a fülest bedugom akkor az nem szól, ha ilyenkor belelépek a hang beállításokba akkor meg lenémít mindent és csak akkor jön vissza a hang ha újra bejelentkezek, vagy újraindítom a gépet.
    A normál vizuális efektusokat próbáltam bekapcsolni - bejelentkezést követő első próbálkozáskor próbál illesztőprogramot keresni majd egy-két villanés és kevés gondolkodás után közli, hogy az asztali efektusok bekapcsolása meghiúsult, pedig már gyengébb grafikus vezérlővel is sikerült bekapcsolni (igaz, hogy borzasztó lassú lesz a gép de az most nem lényeg) integrált via chrome9 van benne meg 768mb (vagyis xp alatt ennyit ír, nem tudom, hogy menyit eszik meg a vga belőle, vagy ennyit hagy meg) ram :W :F

    Hogyan lehet ezeket a problémákat kiküszöbölni, vagy legalább egy részét?

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák