Hirdetés

Aktív témák

  • chab7

    addikt

    Hello

    Hátha tud innen valaki segíteni. Androidos telefonról böngészném a linuxon (LMDE) megosztott mappáimat samba-val. Mindent szépen be is böngészek és ékezethelyesen látok. A gond ott kezdődik mikor másolni akarok. Ha nem ékezetes mappából nem ékezetes fájlokat másolok akkor nincs gond, de ha egy ékezetes karaktert tartalmazó mappából másolnék akkor az failed, mint ahogyan nem ékezetes mappából de ékezetes fájlt sem másol át. Aztán még ha nem ékezetes mappán belül nem ékezetes almappából akarok nem ékezetes fájlt másolni azt sem engedi.
    A telefonon levő fájlkezelőre gondoltam először, de más fájlkezelőkkel is így tesz, ill. a telefonra más rendszer alól (Ubuntu, XP, linuxos set-top-box vinyója) szépen másolgatja az ékezetes fájlokat, akár ékezetes mappából is.
    Aztán kipróbáltam, hogy XP-n böngészem be ezt a megosztásomat és ott is ugyanúgy viselkedik ahogy a telefonon, tehát most már szűkült a kör hogy ez samba megosztással lesz kapcsolatos nem a telefon op.rendszerével (ezért át is jöttem abból a topicból ide).
    A telefonos fájlkezelők közül csak egy ad közelebbi üzenetet a hibáról (nem pedig csak annyit, hogy file copy failed) az pedig így néz ki:
    Error: jcifs.smb.SmbAuthException: Access is denied.

    Ugyan nem Ubuntus a gond (de az LMDE ehhez áll legközelebb és a Mint fórum igen csak "süket") de itt sokan vagytok hátha tud valaki segíteni. Még annyi talán közelebb vihet a megoldáshoz, hogy Ubuntun gnome alatt jó, itt LMDE alatt meg xfce és lxde van, mindkettőn ugyanez a "hiba". (LMDE-ben már nincs is gnome, csak mate, de azt már ki sem próbáltam mert nekem már a gnome is lassú volt ehhez a géphez a régebbi verziókban, tehát muszáj vagy xfce vagy lxde alatt megoldanom a dolgot (hacsak nem akarok egy Shared nevű mappába tenni mindent amit a telefonra akarok másolni -almappák nélkül- és átnevezni mindent ékezet nélkülire).
    Előre is köszi a segítséget.

    Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)

Aktív témák