Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz sziszi-fuszi #101329 üzenetére

    Ne bántsd őt! Az okot illetően igaza van.

    (Csak a kiépítőt illetően téved. Nemhogy nem "kis városi cég", hanem az ország akkor legnagyobb szolgáltatója, a "Kábelkom" volt az ominózus vállalkozás.

    Így - a jogutódlások révén - mi 30+ éve folyamatosan UPC kábeltelevízió, majd közel 20 éve UPC internet előfizetők vagyunk.)

    A 2000-es évek eleje óta a szolgáltatás gyenge minősége miatt több tucat (időnként egy-egy évben volt ennyi összesen) szervizes kiszálláson, számtalan modemcserén, és belső elosztó, kábel, szűrő, stb. cserén vagyok túl.

    És több tucat különböző szervizes mondta el a véleményét, tudnivalókat, köztük vissza-visszatérő jelleggel azok a régi vágású "szakik", akik 40-50 éve dolgoznak ezen a területen, előbb a Kábelkom, majd a UPC, végül a Vodafone szolgálatában (már az Ericsson-hoz kiszervezve).

    A kisujjukban van minden tudás, és információ is a terület UPC-s hálózatáról. Mindegyikük elmondta, hogy ezekkel a régi, Kábelkom által az utcába behúzott kábelekkel mit kezdeni már nem lehet.

    Időnként jár a mérőkocsi, hangolgatják az oszlopon osztókat, jelerősítőket, és ennyi. Az újrakábelezés pedig már a UPC tervei között sem szerepelt, és az elmondottak alapján a Vodafone sem fog már rá költeni rá.

    A gyakorlatban az ominózus kábelek használatának eredménye az, amit fentebb írtam. Többek között a már 2 éve fennálló folyamatos adás pixelesedés.

    Hosszú-hosszú évek óta, ha országos hidegfront jön, főleg, ha eső és szél is van, akkor biztosra vehető a menetrendszerű TV adás kiesés, gyakran a teljes szolgáltatás szünetel. Akár hosszú órákig.

    Elmondták a szervizesek, hogy ezek a régi kábelek (ha van árnyékolás, ha nincs) érzékenyek a hőmérséklet változására is, már sok helyen rossz állapotban is vannak, így ők hiába cserélgetnek, finomhangolgatnak bármi a házon belül. Az utcákban, az előfizetőknél jelentkező említett problémákat már csak egy teljesen új kábel oldaná meg.

    Olyan pedig nem lesz. A kör bezárult.

    Vannak pletykák (erről is beszéltek) arról, hogy az oszlopokon a Vodafone 5G jeladókat fog elhelyezni, és akkor nem lesz szükség kábelekre, és jön a "szép új világ".

    Ám én ezt akkor hiszem el, ha majd látom. (Egyébként jelenleg csak kb. egyetlen tévé típus elérhető, amelyben van 5G modem is.)

    Hát így.

    [ Szerkesztve ]

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák