Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Yellow73_a

    tag

    Sziasztok,

    Pár napja a Cisco HD DVR mediaboxom lefagyogat. Általában kikapcsolást követően megáll az óra ott, ahol kikapcsoltam, ezt követően már nem tudtam visszakapcsolni, csak áramtalanítás után. Na most már áramtalanítás után sem. Elindul a LOAD >> , de utána se kép, se hang. Gondolom, megadta magát, és cserélni kell.

    Kérdéseim:
    1. Lehet-e kérni eszközcserét ugyanilyenre? Vagy csak az új Vodafone TV boxot adják már? Nekem ez a Cisco jól bevált, nem szeretnék váltani, ha nem muszáj.

    2. Mi a tapasztalat Voda TV box-szal? Főleg olyanoktól kérdezném, akik a Ciscoról váltottak.

    3. Megnéztem a Voda kis ismertető Youtube videóját a UPC-s mediaboxról Voda mediaboxra történő cseréről. Itt ugyebár azt feltételezi, hogy a mediabosból kihúzott koax kábelt egy osztó beiktatásávala TV mellé helyezett Voda wifi modembe kell bedugni, az elágaztatott koax másik vége pedig megy a Voda mediaboxba, és egy ethernet kábellel össze kell kötni a modemet a mediaboxszal. Ez a setup azt feltételezi, hogy a modemem valahol a mediabox mellett van.
    Nálam úgy van bekábelezve a ház, hogy a házba bejövő koax egyből szét van választva, és külön koax csillagpontos hálózat, és külön ethernet csillagpontos hálózat van lekábelezve. A jelenlegi UPC-s wifi modem a garázsban van, onnan indul a külön kábelezés az RJ-45 alzatokhoz, minden szobában van legalább 1-1 aljzatom (mind koax, mind RJ-45).
    A TV mellett tehát csak egy egyszerű végpontom van. Jó lesz a Voda mediaboxnak az erről a végpontról kapott internet jel is?

    4. A Voda TV box képein látom, hogy van rajta USB csatlakozó. Ide lehet csatlakoztatni HDD-t, amire fel lehet venni, vagy csak a felhő alapú 90 napos felvétel áll rendelkezésre?

    5.Tévé nézéshez elvileg a CI kártya is játszana, de a TV-m nem támogatja a PVR funkciót, így nem tudnék vele műsort rögzíteni, ezért sajnos mindenképpen valamilyen mediaboxra van szükségem, ha fel akarok venni valamilyen tévéadást. Vagy van más lehetőségem is?

    Segítségeteket, válaszaitokat előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák