Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    Sziasztok!

    UPC-s Connect Box-om van, amin jelenleg használom a MAC-cím alapú szűrést. Ami nem rossz, mert nap/óra alapon időzíthető, hogy a beállított eszközökön mikor kapcsol le a net.

    Viszont szeretném cizellálni a dolgot úgy, hogy ne a komplett internetelérés szűnjön meg, hanem a webes böngészés megmaradjon, viszont más portok tiltva legyenek. (Bizonyos időszakokban játékokat szeretnék tiltani)

    Úgy láttam, hogy az eszköz a topikban unalomig ismert, nem kell bemutatni.
    Az eszköz routerként van konfigurálva és az IPV6 aktív.

    Próbálom megérteni, hogy mi történik.
    Azt értem, hogy kifelé minden - IPV6 képes - eszköz egyedi IPV6-tal látszik és emiatt már nincs szükség port forwardingre, minden eszköz saját magán nyit portot, ha kommunikálni akar.

    Van a routeren egy "IP and port filtering" menüpont is, ahol a "IPv6 port filtering" szekció konfigurálható. Azt nem értem, hogy ha valójában minden a router mögötti eszköz egyedi IPV6 címet kap és saját magán nyit portot, akkor ez a funkció mire jó és/vagy hogyan kéne használni?

    Próbáltam bejövő ("inbound") szabályokat kialakítani úgy, hogy bármilyen IP cím bármilyen portjáról jövő kérés bármelyik cél IP-nek azon portjait tiltsa, amire egyébként az adott játék azt írja, hogy NAT esetén port forwardingot kell beállítani.

    Gondoltam, mielőtt kérem az IPV4-re való visszabillentést, teszek egy próbát, hátha valójában ez egy alkalmas eszköz, csak rosszul használom?

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák