Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • villifog

    tag

    válasz AcCEsS #115848 üzenetére

    Még egy kis kiegészítés:
    Nem írtad, hogy milyen csillapításúak a Prodax aljazataid?
    Ez lehet 12dB-is, plusz hozzá jön a 8-as osztó, ezt megint számolhatjuk 12dB-vel, tehát elméletileg lehet 24dB-s csillapításod a megengedett 8dB-s csillapítással szemben, ez minden csak nem jó.
    Amennyiben csak TV-t használsz, és az internet T-s vagy DIGI-s. akkor egy szimmetrikus 3-as osztó kell, és legfeljebb átkötöd a fali aljazat hátulját (kiforrasztasz az aljazat hátuljából mindent és a bejövő pontot átkötöd az egyek kicsatolásra). Ez esetben lesz egyforma 3 vételi helyed, és benne vagy a megengedett 8dB-s csillapításon belül, ez esetben a fali aljazat egyik kimenete lesz csak használható, ha mindenképpen szeretnéd megtartani a Prodax aljazatokat. Ebben az esetben meg lényegtelen melyik végpontról használod az analóg vagy a digitális adást.
    Ez esetben meg nincs szükség a kicsatolások lezárására.
    A TV és a rádió kimenetek közel azonos jelszíntűek, csak az első iránycsatoló átmenő ágú csillapítása miatt nem azonosak.
    Vannak olyan speciális fali aljazatok ahol a rádiós ágon csak a rádió működik, ezeknél egy aluláteresztő szűrő van beépítve, itt nem lehet a rádiós ágon TV-t nézni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák