Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ztsoft

    őstag

    válasz cocka #118699 üzenetére

    Nem tudom, hogy Nálad milyen box volt, de a nálam lévő tökéletesen teszi a dolgát (Rikomagic MK22 Plus, 3/32). Igen, a 9.2.8-as CE van rajta eMMC-n (Samsung van benne, sebesség teszt), simán viszi a 250 Mb/s-es teszt videót gigabites hálózaton keresztül a NAS-ról (efölött már látható akadás, röccenés), így a 15 Mb/s meg se kottyan neki. A DRM-es videókkal sincs gond, jelenleg a 4.10.2252.5-ös Widevine CDM van telepítve, az RTL Most+ is megy.

    Igen, 3 GB RAM van benne. Gondolom tudod, van az a dolog, hogy hardveres dekódolás, nos ebben az esetben a CPU malmozik, mert más dolga nincs. Amúgy a CPU is elboldogul az olyan kódolású videókkal, amiknél nincs hardveres dekódolás, pl. anime. A kadenciahelyes lejátszás is tökéletesen működik. Az, hogy Nálad ezek nem működtek, az egyszerűen user error, és nem a box hibája.

    A lejátszónak semmi baja, nem gyenge a CPU benne. A jelenlegi net sebességet (150 Mb/s) még úgy is ki tudja hajtani, hogy a kapott adatot eMMC-re írja, így a Youtube videó lejátszás nem lehet gond. Gondolom megvan a Vero 4k+ box, abban az S905D SoC van OMSC-vel, már ismerek egy komoly házi mozi használót, akinek ez a lejátszója. Biztos vagyok benne, ha sz@r lenne, nem használná.

    És próbáltál már az S912-ődön mondjuk USB-ről vagy helyi hálózatról lejátszani egy 4K-s videofájlt?

    Igen, nem is egy filmet végig néztem már rajta a NAS-ról, szaggatás nélkül, még csak röccenés sem volt. Ezek után Nálad két hiba lehetőség van, 1, nincs meg a kellő hűtés és túlmelegszik (igaz, az elején jól kellene működnie), ekkor szokott szaggatni, 2, a beállítások nem megfelelőek, nincs minden hardveres dekódolás engedélyezve.

    Ajánlom az Amlogic-os topik meglátogatását a segítségért, meg fogsz lepődni, hogy a le fosozott box mire képes. :K Amúgy többen tértek vissza a régebbi (CE 9.2.8) verzióra az újabb boxokon is, mert az új verzióban több hiba van.

    Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.

Új hozzászólás Aktív témák