Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TillaT

    junior tag

    Sziasztok!
    Néhány hete mi is hasonló problémákat* tapasztalunk az internettel kapcsolatban, mint amiről mostanában a topik szól. Ahogyan a többség, mi is régi UPC-sből lettünk Vodafone-sek.

    (*Néha egyik pillanatról a másikra teljesen váratlanul belassul (20-50 Mbit/s) a vezetékes internet vagy időtúllépés miatt be sem töltődnek az oldalak; esetenként ledobja a wifin csatlakozott eszközöket (laptop, telefonok); majd jó esetben néhány pillanattal később már közel a névleges sebességen hasít. Amennyiben a 150 Mbit/s letöltési sebesség hasításnak nevezhető. :) )
    Most pl. teljesen egyedül vagyok itthon a hálózaton, vezetékesen egy laptoppal, és a https://www.szelessavindex.hu oldal szerint a késleltetés: 24 msec, a letöltés: 34,63 Mbit/s, a Feltöltés: 1,72 Mbit/s; majd néhány pillanat múlva, a teszt megismétlése már 147, 28 Mbit/s letöltési sebességet mutat.

    - Jelenlegi (lecsupaszított) csomagunkban már csak vezetékes internet (150) és vezetékes telefon van. Néhány hónapja az analóg TV szolgáltatást (egyszerű kábeles analóg, kb. 30 csatornával) megszüntették.
    - Az utcai légvezetékről koax-al álltak be a házba.
    - A padláson a koax egy PCT-1000-4V splitter bemenetére csatlakozott, amiről a TV-k (régi, analóg, képcsöves) felé és a Connect Box-hoz is koax vezetékkel mentek tovább. Mindenhol, minden eszköz egy PCT-DRS-6L-NT csatlakozóval lett bekötve. A TV-k és a CB is.

    - Milyen értékeket kell lássak a CB-be belépve, ami alapján azt mondhatom, hogy jó az internetünk?

    - Befolyásolhatja-e az internet sebességét, stabilságát, ha kiveszem a hálózatból a PCT-1000-4V splittert és helyette egy Teleste 2-Way spilttert teszek be (most ilyen van kéznél)?
    A PCT-1000-4V splitter adatai: (4-Way, 5-1000MHz, 120 db RFI, a kimenetei -7,5dB-sek)
    A Teleste splitter adatai: (2-Way, 5-1000MHz, -3,5dB)

    - Befolyásolhatja-e az internet sebességét, stabilságát, ha a jelenlegi splittert kiszerelve az utcai légvezetékről beállt koax kábelt közvetlenül a CB-be kötöm? (Mivel már nem használunk TV-t, sok értelme ilyen szempontból nincs a koax hálózat belső elosztásának. Ha csak más miatt műszakilag nem indokolt, hogy bent legyen.)

    Előre is köszönet minden segítő válaszért!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák