Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • woodworm

    veterán

    válasz jerry311 #121408 üzenetére

    "Engem sokkal inkább az érdekelne, hogy miért kell MAC-et változtatni. Mit csinál a felhasználó, ami miatt neki új IP cím kell."

    Úgy érzem nem ismeritek a jelenlegi helyzetet a vodánál és ahogy látom a topikot sem követitek. Nem tudni pontosan mi okozza, de az fw frissítés után tömegesen észlelhető probléma, hogy időnként egyes útvonalakon bedugul a forgalom. Néha még a dns kérések sem jutnak át. Hogy pontosan ez az oka vagy ezzel egy időben végrehajtott egyéb hálózatszervezési hiba, nem tudni, de néha csak úgy orvosolható időlegesen, hogy ip-címet váltasz és ezzel más szervereken keresztül lépsz ki a voda hálózatából.

    (#121409) Gyuri27
    "Új ip: az szolgáltatónként eltérő de max 24 óra szokott lenni (ált ennél kevesebb)."
    Mintha még csak voda előfizető sem lennél. Máskülönben tudnád, hogy a kapott ip-címed gyakorlatilag állandó, nagyon ritkán változik. Ehhez vagy nálad kell egy új feljelentkező eszköz (esetleg napokig kikapcsolva tartanod a modemed), vagy a voda dhcp szerverének kell újraindulnia.

    Mindkettőtöknek:
    A mac-cím klónozására évek óta fel vannak készítve a soho routerek. Értem én, hogy nem szerencsés azonos hálózatban a két megegyező cím, de ebből nem szabadna problémának adódnia, ugyanis normális esetben a wan és a lan oldalnak eltérő címei vannak, tehát ütközésnek nem szabad előfordulnia.

Új hozzászólás Aktív témák