Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fgabor87

    tag

    válasz Viper26 #36170 üzenetére

    Igen, ez pl előnye, hogy csak egy eszközöd van. Hely és esztétikum szempontjából biztosan, talán áramfogyasztás szempontjából is. Bár ez utóbbi határeset, mert pl egy routeres Cisco 3925 15 wattot fogyaszt max, a kistesója az epc3212 max 10-et, és a routerem max fogyasztása 6 watt. Szóval icipicit jobb az egybe eszköz.

    A hátrány ott jön ki, ha valakinek okosabb a routere, mint a szolgáltatóé, és ezt ki is használja.
    Illetve bennem fura érzéseket kelt, hogy két eszköz esetén megvan a határ. Modemig szolgáltatóé, routertől enyém. Ha a router is a szolgáltatóé, akkor néz bele, amikor akar, azt állít rajta, amit akar. Még a router mögé is bármikor benézhet.
    Meg mondjuk a UPC tipikusan nem az a szolgáltató, akik gyakran cserélik az eszközt, de egy másik szolgáltatónál nekem ez már sokadik eszközöm. Utálnám, ha folyton hálózatot kéne konfigurálnom.
    Meg ha elromlik az eszköz, nincs hálózatom se, nem tudok nyomtatni, stb.

    Pont most fordult elő velem, mondjuk ez már nem UPC, hogy a Cisco 3212-es tápja zárlatos lett, levágta a 16 amperes biztosítékot. Hoztak egy "újat", de mivel ilyen modemük már nincs, sőt, már epc3925 se, ezért egy dobozból turkáltak tápot. Egy használt 3925-ösét kaptam meg, ami két hétig bírta, utána a modem nem volt képes indulni vele. Olyan, mintha folyamatosan nyomnám a reset gombot, az indulási folyamat felénél újraindul. Most ha ez egy router lenne, akkor a mobilnetet se tudnám továbbosztani, már csak azért sem, mert nem tud ilyet, másrészt meg mert nem működik ugye az eszköz. Most saját költségen rendeltem új tápot, mert a szolgáltató ennyi támogatást sem tud nyújtani hozzá.
    Addig itthonról turkáltam egy 60 wattos tápot, ez viszi az eszközt már lassan egy hete. ;]

Új hozzászólás Aktív témák