Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Megvagyok

    tag

    Sziasztok!

    Remélem jó helyre írok a problémámmal.
    Nemrég lecseréltettem a régi SD médiaboxot HD médiaboxra, így azonban sajnos elment a hangja az 5.1-es házimozirendszernek(Sony DAV-S500). Nem nagyon értek az ilyen audio kábelezéshez, úgyhogy a segítségeteket kérném, hogy milyen kábellel tudnám összekötni a boxot az erősítővel.
    Az erősítőnek a hátulján lévő csatlakozókat linkeltem feljebb, most a VIDEO 1 részre van bedugva egy 6 ágú RCA kábel, amelynek a másik végén 3 RCA vég van (piros,fehér,sárga), ez eddig a TV-be volt bedugva, és így a házimozin ment a médiaboxról jövő hang is. Most azonban áttértünk HDMI-re és nincs hang, csak a TV hangszóróin. A médiabox egy PaceHD, ha abba dugom bele az RCA kábeleket(ami eddig a TV-ben volt), akkor szintén nincs hang.
    Kicsit utánanéztem és láttam, hogy digitális(optikai) kábellel össze lehetne kötni a boxot az erősítővel, azonban az a probléma, hogy az erősítőn csak az ezen a képen látható jobboldali fajta bemenet van, azonban a médiaboxon a digitális kimenet a képen a baloldali fajta.

    Esetleg van valami lehetőség, amivel valahogy össze lehetne kötni a boxot/házimozit/tv-t úgy, hogy az 5.1-en szólaljon meg a hang?

    A segítségeteket előre is köszönöm! :R

Új hozzászólás Aktív témák