Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mysterion

    tag

    Sziasztok! Nem tudom jó helyre írom vagy volt-e már, de tanácsot szeretnék kérni. Múlt hónapban lejárt a 2 éves hűségem, és ennek örömére természetesen felemelték a havidíjamat annak ellenére, hogy a számlán még akkor azt írták változatlan áron nyújtják a szolgáltatásokat. Mikor betelefonáltam megnyugtattak arról, hogy nekem mennyire jó, mert így sem listaáron adják, de azért nagylelkűen felajánlották ha nem tetszik, akkor tudnak adni jobb ajánlatot. Mivel a környéken egyelőre a T szolgáltat csak, a Digi meg már ugyan fejleszt a kerületben, de ide felénk még csak tipp sincs, hogy egyáltalán eljutnak-e valamikor, ezért végső soron lekötni magamat nem nagy rizikó, mert legkorábban is valszeg jövő év ilyenkor érkeznének. Ezért kértem egy visszahívást egyeztetésre ami ma meg is történt. Sikerült megközelítőleg kialkudni egy csomagot ami talán elfogadható. (Digital Gold, 120 Mbit NET, Non-Stop L telefon, HD TV + felvétel és egy második DTV Box ez így 11.600 forint)

    Node, a telefonban az ügyintéző szólt, hogy én elfogadok bizonyos nyilatkozatokat a szolgáltatással kapcsolatban, de ha nem tetszik vissza is vonhatom azokat bármikor ingyenesen. Örültünk is, meg is jött emailben a szerződés, és gondoltam megnézem a "nyilatkozatokat" amiket elvileg elfogadtam. Itt két dolgon meg is akadt a szemem és ebben kérnék tanácsokat:

    1. Hozzájárulok forgalmi adatokon kívüli helymeghatározó adatok nyújtásához.

    Ez nem értem mit jelent ? Ha fellépek UPC Free WiFi-re vagy elindítom az UPC-s appjaikat, akkor azok gyűjtenek rólam helyinfót, vagy mit ? Nem érdekel különösebben, tőlem gyűjthetik úgyis gyakorlatilag a Googletól kezdve mindenki gyűjt, csak furcsa.

    2. A Szolgáltató az Előfizetői Szerződést az egyéb (kiegészítő és járulékos) szolgáltatások díja vonatkozásában jogosult egyoldalúan módosítani, amely a szerződés feltételeinek lényeges módosítását nem eredményezi.

    Ez ugye azt jelenti, hogy a hűség idő alatt az UPC gyakorlatilag egyoldalúan bármikor megváltoztathatja a szolgáltatások hav díját az én beleegyezésem vagy velem történő konzultáció nélkül és én ez ellen nem tehetek semmit.

    Namost tekintve, hogy már most is babráltak a havidíjjal, sőt az utóbbi 3 évben is voltak már anomáliák, ezért finoman szólva sem vagyok meggyőződve arról, hogy ők ezt csak úgy viccből rakták be, és nem fogják ezt kihasználni. Természetesen ezen "nyilatkozatom" a kiküldött szerződésben automatikusan igen-re van állítva, viszont ott van alatta egy kitétel, hogy ezt megváltoztathatom:

    "Az előfizetői jogviszony időtartama alatt a fenti nyilatkozatait Ön bármikor jogosult díjmentesen megváltoztatni.
    Amennyiben a fenti felsorolás az ön által tett nyilatkozatokat / megkapott tájékoztatásokat nem megfelelően tartalmazza, úgy szíveskedjen azt Társaságunknak bármely ügyfélszolgálati csatornán 5 munkanapon belül jelezni. Nyilatkozatait Önnek a szerződés időtartama alatt bármikor lehetősége van írásban, szóban, vagy a szolgáltatásra vonatkozó számlája befizetésével megerősíteni.
    "

    Ha jól értelmezem ez azt jelenti én módosíthatom ezt a nyilatkozatot, és mondhatom azt, hogy nem járulok hozzá az egyoldalú módosításhoz. Az lenne a kérdésem, ha én ennek a nyilatkozatnak a módosítását kérem, hogy nem járulok hozzá, az mit jelent ? Az a szerződés felmondását jelenti, vagy korrekt módon tudomásul veszik és nem fognak ezért kötekedni ? A válaszokat előre is köszi!

Új hozzászólás Aktív témák