Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • inferno88

    őstag

    Sziasztok!

    A következő a helyzet: Adott egy 120-as net. A lakásban a bejáratnál a falban van egy doboz, abban van összekötve a kintről UPC-s koax a falban futóval. A szerelőjük úgy kötötte be, hogy a nappaliban lévő dugóban legyen jel. Ott van a TV, oda rakta az STB-t és a HGW-t. Utóbbinak nagyon nem örültem, mert kábelesen szerettem volna netet adni a gépnek, de mondta, hogy kell a net az STB-nek. Utóbb rájöttem, hogy biztos a filmtáruk miatt mondta ezt, azt a funkciót meg pont le..rom.
    Szóval a nappaliban lévő normál koax "antenna" csatlakozót kicserélte egy F csatlakozóra, tehát normál tekerős jön ki ott.

    A vége F csati -> 2-es elosztó -> 1-es vég TV, 2-es vég HGW

    Azt hittem, hogy egy jó wifi adapter kitolja a 120-at, de jelenleg csak olyan 70mbps jön az éteren(kábelen persze megy max-szal). Na most tegnap szerettem volna ezt átalakítani. Az elosztót beraktam a fali dobozba, hogy legyen a nappaliban és a dolgozóban is jel. A TV rendben is volt továbbra is.
    A probléma itt jött: A dolgozóban lévő fali dugóra rádugtam a kábelt(ez nem F csatis), hanem normál "antenna"(fém kivitelű, nem a gagyi műanyag). A HGW ekkor nagyon hektikusan viselkedett. 0,5 és 4mbps között produkált összevissza. Splitter nélkül, ha direktben kapta a jelet, úgy 10mbps-t tudott.

    Mi lehet a probléma? Létezik, hogy a falban lévő dugót itt is F csatlakozóra kéne cserélni? llyen nagy lehet a jelminőségek közti különbség a két csatlakozó esetén. Jól gondolom, hogy a splitter is fos lehet, ha utána ilyen hosszú vezetéken megy még tovább a jel? Mikor rövid szakaszt fedett le, akkor nem volt gond.

    Splitter:

    Bocs, hogy hosszú lett.

    [ Szerkesztve ]

    Semper fi!

Új hozzászólás Aktív témák