Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Jim74

    nagyúr

    válasz Intruder2k5 #5326 üzenetére

    Anélkül, hogy a UPC mellett kardoskodnék (egyébként nekem is volt velük pengeváltásom már):

    ez a Fair Use Policy már a Matáv (Axelero) idejében is létező fogalom volt. Azért van kitalálva, hogyha az extrém felhasználók miatt a hálózati terhelés annyira megnő, hogy ez más felhasználók szolgáltatását veszélyeztetné, akkor valamilyen módon meg lehessen zabolázni az ilyen extrém felhasználókat.

    Nézd az érem másik oldalát: mondjuk a szomszédod éjjel-nappal 120 Mbit-tel tölt le, és emiatt Te csak a garantált sávszélességgel tudnád használni a netedet, de közben ugyanannyit fizetsz, mint a szomszédod (tételezzük fel, hogy ugyanolyan csomagra fizettetek elő). tegyük fel, hogy nincsen a szerződésben 300 GB-os korlát. Nem tudnál mit tenni, csak lenyelni a békát, mert a garantált sebesség megvan, a szomszédodat meg nem tudja a szolgáltató presszionálni az ésszerűbb nethasználatra, mert nincs a szerződésben semmilyen korlát.
    Azt meg ne várja el senki, hogy olyan hálózati kapacitás álljon rendelkezésre, hogy minden felhasználó 7/24-ben teljes sávszélességgel tudjon fel-/letölteni. Illetve el lehet várni, csak akkor nem ennyibe fog kerülni az előfizetés.
    És gondolom a forgalomarányos számlázás bevezetésének sem örülne senki....

    A gyerek meg ne a youtube előtt lógjon egész nap, vannak sokkal értelmesebb elfoglaltságok is.... :P

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák