Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • liptak.t

    tag

    Sziasztok!

    Remélem jó helyen járok. Előre is bocsánat nem vagyok a téma expert szakértője.
    UPC ügyfél vagyok, és eddig a világon semmilyen problémám nem volt a szolgáltatással. Eddig egy a UPC-től kapott Cisco modemem volt, egy Tp-Link Archer C7-es routerrel, viszont egy hete a modem elszállt. Másnap jött a szerelő cserélte a modemet egy Connect Box-ra. Na és itt kezdődtek a problémák. A Connect Box-ot szinte azonnal modem módba állítottam.
    Az eddig vidáman működő, és távolról is (külső hálózatból) elérhető eszközeimet (NAS, webcamera) azóta távolról nem érem el, hiába írtam át a megváltozott külső IP-t, mind az eszközökön amivel csatlakozok, mind a router port forwarding menüjében. A webcamera még a wifi hálózathoz sem csatlakozik. Mindemelett sebesség ingadozást is tapasztalok. Egyelőre ennyi jelentkezett, de nem nagyon volt időm még ezzel foglalkozni és félek más dolgok is előjönnek majd.
    Az nem tudom számít-e bármit, hogy eddig a router beállításaiba a 192.168.0.1 címen át jutottam be, most már a 192.168.1.1-en tudok.

    Szóval a kérdés a következő, a modem csere miatt kell-e a router beállításaiban bármit mókolnom, és ha igen mit, hogy újra mindent elérhessek távolról is?

    Köszi előre is!

Új hozzászólás Aktív témák