Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lazarski

    kezdő

    válasz TeeJay #66651 üzenetére

    Van sok olyan tényező, ami miatt optikai hálózatra sem éri meg cserélni meglévő területeket, ugyanis az sokkal, de sokkal nagyobb költséggel/problémával jár (gondold csak végig): teljes átépítés, esetleg földmunka, alvállalkozóknak fizetni, hatósági engedélyek stb és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy szerintem az előfizetők nagyobbik részét ez nem is érdekli és kifejezetten utálja ha felbontják nála az utcát/házat/járdát/stb. Társasházban Mari néni lesz az első aki veri az asztalt, mert neki nem kell az internet (vagy jobb/olcsóbb internet sem, de jó magyar szokás szerint azért másnak se legyen, hiszen az ő nyugalma fontosabb).
    Egy kertvárosi részen szerinted hányan akarnak optikát ahol már van koax? Ismerek fiatal informatikust aki hisztisen tiltakozott, amikor meghallotta, hogy a szolgáltató új hálózatot épít és húznák az ő házához is optikát. Ez volt a reakciója: "Nekem ugyan szét nem verik a házat, ezek ide be nem teszik a lábukat", pedig amúgy értelmes ember, de felnevettem a korlátolt gondolkodásmódján... :D
    Szóval ez is kedvez a szolgáltatóknak és simán 3x annyit is el tudnak kérni sok előfizetőtől, miközben van már értelmes alternatíva. Amíg a gondolkodásmód és az igények nem változnak, addig szerintem nem lesz valódi fejlődés.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák