Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Livius

    őstag

    válasz tomp #74022 üzenetére

    Ezek a siránkozások mind egytől-egyig, a T-re is igazak, ott is megvan a T fosbox tele firmware buggal, ami miatt egyszerűen kudarc a használatuk. Az HBO-ból ugyan az a felállás mint a UPC-nél összesen csak egy HD van benne. Összesen van 3-al több HD csatorna a T-nél, RTL2, Paramount meg a Filmcafé, ebből max az egyetlen a Paramount amire lehetne panaszkodni, hogy a UPC-nél miért nincs, de a többi túl sokat nem zavar, évente egyszer néz rájuk az átlag user. A T-nél az ország 65% még mindig jó esetben VDSL rezen van, rosszabban ADSL2+-on, ahol egy IPTV szolgáltatás mellett a max letöltési sebesség netben már csak max 60 Mbit/s (ha fullos a vonal, de ez nem szokott lenni, tehát az átlag inkább 30 Mb/s), mivel a többi kell a TV-re. Gondolhatod hogy ezeken mennyire kockásodhat a HD adás néha, ha egyáltalán megvan a HD stream is a vonalra.

    Minden szolgáltató az utóbbi években erősen megy a költségminimalizálásra, ennek az eredménye az olcsó fosbox mindenhol, meg a fos HGW/routerek, amik képtelenek a stabil wifire, meg a széleskörű beállításokra. A T-nél mekkora a visszalépés akkor, ha ott még arra sincs mód, hogy bármi féle fosboxot leváltsak a sajátommal? UPC-nél legalább saját TV-ben használható a CI+ kártya, Diginél még ez se kell, T-nél kötelezve vagy erre.

    Az optika az szuper jó dolog, de már most kezdik túl tolni. T is meg a Digi is 2.4 Gbit/s-et oszt el 30+ userre, ennek baromi nagy happyend lesz a vége, úgy hogy most egymás árainak aláverése miatt a boldog-boldogtalannak adják az 1 Gigabites vagy esetleg 2 Gigabites csomagokat. Már most sincs meg ez a kínált sávszélesség a userek 60%-nál, csak egyelőre képtelenek korrekten kihasználni, vagy lemérni ezt, és esetleg számon is kérni. A 2.4 Gbit/s-nél több amúgy meg nem lesz egy leosztásban, a költségek miatt. Meg arra is kíváncsi lennék, hogy az elmúlt évek őrült kapkodó módon fejlesztett EU-s pénezeket elégetett optikai fejlesztések, mekkora gányolt/kapkodott/trehány módon lettek átadva.

    Tehát jelenleg akár azt is kimondhatjuk, hogy minőségben mindenhol megvan a leépülés, mindenki csak a mennyiségre megy, és a ++pénzre. A usernek semmi lehetőség sincs, csak az, hogy szépen évről-évre, végig járni az otthonában elérhető szolgáltatókat, és mindig azt választani ami árban vagy éppen minőségben a legjobb neki, és kész. Itt már évek óta nincs senkinél érdemi fejlődés.

    [ Szerkesztve ]

    Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

Új hozzászólás Aktív témák