Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • IEF

    lelkes újonc

    Hello!

    A segítségeteket szeretném kérni. Röviden: 10 éve UPC előfizető, net hol volt, hol nem volt, de az utóbbi években stabilitás és elégedettség......ez idáig.

    5 napja kezdett el ugrálni a latency játék közben. Még aznap felhívtuk UPC-t és azt állították, hogy az ő rendszerük nem észlel problémát. Valószínüleg az Ethernet kábellel lesz a gond és kiküldik a szakembert megvizsgálni. Közben találtam egy pót kábelt és ugyanaz a probléma jelentkezett: latency spike, egy pillanatra megáll a játék, "nem adja" (CSé) stb.

    Játékban a beépített grafikonon a ping az stabil, de a latency az ami extrém mértékben váltakozik. Fölmentem UPC weboldalára, pingeltem a Google-t és ott tapasztaltam, hogy 10 MS-ról fölugrik 10000 (tízezer) MS-ra is ami tíz másodperc leforgása alatt visszacsordogál elfogadható értékekre. Ezután elég szkeptikus voltam az Ethernet kábellel kapcsolatban...habár nem vagyok IT-s, de én se most jöttem le a falvédőről! Wifin is észlelhető ez az anomália (tablet). DSLreports.com bufferbloat: F

    Karácsony óta van Connect Box és előtte Technicolor volt. Semmi panasz nem volt rá. Akkor tudatosult bennem a dolog. Igaz a szerelő kijött (pont olyan nap olyan időtájt amikor nem volt csúcsforgalom). Rákötötte, megnézte, minden stabil, ő nem tud vele mit csinálni és hozzátette, hogy nagyon jó jeleket tapasztalt az átlaghoz képest. Még hozzátette, hogy a CB 16 csatornás míg TC 12, és azok az extra csatornák okozzák a problémát a zaj miatt.

    Teljesen el vagyok keseredve... a játék játszhatatlan és itt nem csak egy 5 percenkénti "mini-freeze"-re gondolok, hanem latency spike-ra öt-tíz másodpercenként. Kérlek benneteket segítsetek megoldást találni a problémára, mert ez elfogadhatatlan így és noha karácsony óta van CB, de a probléma kevesebb mint egy hete kezdődött. Az első panaszkodás után állítólagosan átraktak egy másik csatornára (?) ami "kevésbé leterhelt". Elképzelhető, hogy itt az IPV4 vagy IPV6-ról van szó?

    IPV4, 6, port forwarding stb. azt se tudom, hogy eszik vagy isszák ezeket. :( A lényeg, hogy ők kibújtak a felelősség alol és ezért is szeretném a segítségeteket kérni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák