Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    Köszönöm a válaszokat mindnyájatoknak! :)

    Reagálok mindegyik észrevételre:

    - A ma itt volt szervizes azt mondta, hogy ha nem javul, cserélik ők a kábelt, mert az is okozhat problémát.
    (Kérdés: meghibásodhat úgy a kábel, hogy a bekötése óta szépen, kötegelve van a "felesleg" a szekrény mögött, a tévéből pedig nem volt húzkodva, mozgatva?)

    - A tuner érzékenysége felmerült anno a SONY topic-ban is, viszont most a képletben a változó az elmúlt két nap több helyen történt és több féle csillapító elosztó cseréje. A tévék ugyanazok. (Csak most éppen a másik nézhetetlen, mint amelyik korábban az volt.)

    - Tesztelem kikapcsolt modemmel, és majd megírom a tapasztalatokat.

    - A modemértéket a tegnapi szervizes nézte. Végig pirosban volt, emlékeim szerint 54 köröli - "piros" - értékekkel. Miután levette a modembe menő kábel elejéről a -3 dB-es csillapítót, az értékek 47 körülire javultak; tehát "zöld" lettt.


    "Nálam az egyik erősítő adta meg magát az oszlopon. "

    Őszintén szólva ez nekem is gyanús. Tudni kell, hogy 2008-ban volt egy "kálváriám", mert majdnem 3 hónapig internet nélkül maradtam.

    Amint elindítottam a böngészőt, már a tartalmát a legtöbb oldalnak nem tudta betölteni, mert 0-ra elfogyott a sávszél.

    Ha jól emlékszem, vagy 9 szervizes kiszállás volt. Zöme teljesen más személy. Akkor állítgattak mindent, és egyikük az oszlopon akkor többször is visszavett a jelerősségből.

    És akkor lett a padláson is beszerelve a most cserélt, "elavult" elosztó, illetve a szobákban is akkor lettek felszerelve a szintén most cserélt "elavult" elosztók.
    Végül az utolsó szervizesnek eszébe jutott akkor, hogy talán a modem a rossz. Kicserélte, és megoldott a net problémát.

    De ahogyan említettem... legalább évente 2x ki kellett hívni a szervizeseket, mert valami gond volt.

    Az elmúlt időszakban pedig a netet nekem is "eldobálta" többször... Steam link használatánál mindig jelzett az eszköz, hogy gyenge a Wi-Fi jel (UTP-vel összekötve is mindig "elfáradt" fél óra alatt)...


    Egyébként a harmadik tévén is rossz volt. Az egy LG készülék, és direktben kapja a kábelt a padláson lévő osztóból.
    Csak azon nem "pixeles" volt a kép, hanem másodpercekre kifagyott a kép és a hang is. Az volt a jelenség. És azt sokkal ritkábban használjuk, ezért amikor a SONY-k üzemeltek, ez gyakran nem volt bekapcsolva.

    Szóval én nem tudom, hogy mi a helyzet, de abban 100%-ig biztos vagyok, hogy nem a tévék hibája.

    Egy biztos... a tegnapi és mai csillapító elosztó szűrők óta az LG és a nappaliban lévő tévé jónak tűnik, az enyém viszont nézhetetlen. (Most szándékosan tesztelem bekapcsoltan, órák óta... és fáj nézni és hallgatni az akadozását.) :(

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák