Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • anstalt

    csendes tag

    sziasztok,

    végigolvastam a korábbi hozzászólásokat és nem találtam a kérdésemre választ, ezért kérdezek:

    a budapesti 13. kerületben van egy újonnan bekötött gigabytes Vodafone előfizetésünk, a ház koaxos, voltam a pincében a szerelővel. kaptunk egy szép szürke Arris Touchstone TG3442DE boxot, amit egészen tegnapig nem tudtam modem (bridge) módba tenni, hiába akartam a saját routerünket (Asus RT-AC86U) használni. az AT box nem túl penge, ha a wifis hálózatról van szó... otthoni munka miatt 2 laptop, 4 telefon és akkor nem számolom a tévét, tabletet, mosógépet...

    tegnap a 1270-nel sikerült eljutni oda, hogy távolról modem módba tették az AT boxot: először át kell raknia a készüléket IP4 módba, majd kapnia kell egy spéci konfig fájlt, hogy csak modemként működjön. ez két telefonból meg tudtuk oldani, negyed óra múlva mögé tudtam tenni a saját routert, minden szép. :)

    viszont arról nem találok semmilyen adatot, hogy mit kell megadnom a router WAN oldalán. ha simán automatic módban hagyom, akkor egy idő után megszakad a net a wifis eszközökön, wifi kapcsolat van, de net nincs. egy gyors átállítás staticra és vissza automaticra megoldja, de nem véglegesen:

    amit szeretnék elérni: AT box modemként --> Asus router --> stabil és használható wifis lefedettség.

    köszönöm szépen a segítséget előre is,
    Szabolcs

Új hozzászólás Aktív témák