Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #214

    tag

    válasz 4D4M #5888 üzenetére

    Nagyon köszönöm, ezzel megspóroltál egy fűtésszerelős kört. :R Villanyszerelő ma érkezik, aki a termosztátot eredetileg kötötte, ránéz, ha tényleg nem jó garanciában átköti.

    A szabályozásra vonatkozó dolgokat megjegyzem, amint jön egy hidegebb időszak nekiugrok. Addig pedig keresek egy normális infrahőmérőt (volt már, ugyanarra a felületre 5/5 mást mért 2 percen belül).

    Egy utolsó kérdés fogalmazódott még meg bennem, méghozzá a keringető beállítása kapcsán (ez az utolsó fűtéssel kapcsolatos eszköz, amit a lakók maguk tudnak szabályozni). Azt jól sejtem, hogy a termosztát egy relatív primitív eszköz, csak a hőmérséklet függvényében kapcsolgatja ki-be a keringetőt, annak módját, sebességét nem állítja? Tehát a keringetőt állítsam majd be én úgy, hogy normális idő alatt a lakás minden része fel tudjon melegedni. Ehhez manual - padlófűtéshez az állandó nyomást ajánlja, a jelleggörbéket nem teljesen értem, és a leírás későbbi pontjai is rendre keverik is az üzemmóddal. Kitapasztalom majd, gyanítom a kék vagy zöld beállítás fog kelleni.

Új hozzászólás Aktív témák