Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Atomantiii

    őstag

    válasz 4D4M #5911 üzenetére

    Akkor máshogy állnék neki mert most már teljesen össze vagyok zavarodva, ezek a fixek az adott rendszerben:
    WESTEN Star Condens+ 24 kazán, 3 db radiátor egy körben mindenféle kütyü nélkül + egy rádiófrekis Computherm termosztáttal.

    Szóval a szerelő beállított fix 55 fokos előremenőt, ezzel csak az a baj, hogy még legalább 1 fokot emelkedik a hőmérséklet a kazán kikapcsolása után és mire visszakapcsolna addigra már nem túl kellemes az idő.

    Tegnapelőtt visszavettem 45 fokra ugye ezzel már nem emelkedett 1 fokkal fölé a hőmérséklet, bár tegnap meg 40 körül volt és akkor meg úgy tűnt, mintha feljebb ment volna néha mint amikor 45 fokon volt az előremenő.

    40 alatt meg ugye visszakapcsolásnál felment mindig 45-50 közé és utána ment vissza 40 környékére.

    Szóval valószínűleg még mindig túl van méretezve a rendszer bár azzal nem tudom mit lehetne csinálni vagy ez van és megszokom a kb 0,5-0,8 fokos túlmelegedést. Mert 55 fokon kb 12 percig ment a fűtés egy ciklusban, ha lementem 45 fokra akkor ez kb 16 perc lett, de ugyanúgy nyilván kikapcsolt a termosztát, 40-el ez kb mondjuk felment 20 percre is legalább.

    Illetve mindenki mást mond vagy ugye senki sem tudja, hogy most akkor mennyi értelme lenne a külső hőmérséklet érzékelőnek. 500 Ft-ba sem kerül az NTC hozzá, ha nagyon akarom akár be is lehetne kötni de nem tudom van-e értelme.

    Azt gondolom sehogy sem tudom elérni, hogy állandóan menjen a keringtető és minél kevesebbet kapcsoljon be/ki. Vagy ahhoz drágább kazán és/vagy termosztát kellett volna vagy ilyet egyik sem tud? Bár a szomszéd azt mondja, hogy neki állandóan melegek a csövek de nyilván más ház, más rendszer, más kazán.

    Oké hogy akár vegyek lentebb még az előremenőből és a teljesítményből is, de így hozzá nem értőként most mennyire lehet levenni? Nem akarom, hogy elromoljon a rendszer, de azt sem tudom, hogy akkor most mi a jobb ha minél tovább megy alacsony előremenővel vagy maradjon a 45 fok körüli értéken és akkor a visszatérő sokkal alacsonyabb lesz ahhoz képest.

    Vagyis akárhol olvasgatok mindenki mást ír, hogy így a jó, úgy a jó teljesen elvesztem a témában de viszont jó lenne a legtöbbet kihozni belőle amennyire lehet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák