Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 4D4M

    aktív tag

    válasz vargatamas90 #5928 üzenetére

    Jól hallom ki, hogy akkor az értelmes megvalósítás a hidrovaltó és koronként egy szivattyú lenne?
    ~
    Igen, annyi kiegészítéssel, hogy ez a vonal a konvencionális felépítés. Mivel már beléptünk a nagyon hatékony és szabályozási módokat gyárilag tartalmazó szivattyúk korába én inkább azt preferálom, hogy a közös térfogatáramra méretezett 1 db szivattyú után beszerelt zóna szelepekkel történjék a beavatkozás. Mivel a hőmérséklet közös így semmi értelme két keverő kört kiépíteni 2 szivattyúval két szabályozással, ami ugyanazt az előremenőt parancsolja. Az 1 db szivattyút pedig vízszintes, tehát állandó emelőmagasságú jelleggörbére kell állítani.

    Ebben az esetben nem kellene egy más teljesítményű szivattyút berakni, nem lesz túl nagy az, ami eddig a hazat szolgálta ki?
    ~
    Az a szivattyú a kazán, mint berendezés részét képezi, ha hozzányúlnál, akkor alap, hogy garanciavesztéssel járna. Mindazonáltal nem is szükséges hozzányúlni, mert jó esetben egy PWM szabályozású nagy értékű példány van benne, ami mindig az éppen szükséges térfogatáramot szállítja, amivel a beállítási paramétereket a határokon belül tartja.

    ...mit teszel ma, ami holnap is számít ?

Új hozzászólás Aktív témák