Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Csontikka

    aktív tag

    Sziasztok,

    van egy ilyen kütyüm (HD-s változat) és szeretném összehozni hogy Bluetooth-on keresztül a számítógéphez csatlakozva lehessen vele internetezni.

    Leírnám, hogy meddig jutottam, hátha más is próbálkozott már és össze tudjuk dobna ami van.

    Windows 7 / 32bit, BlueSoleil 6.2.227, Windows Mobile-Eszközközpont, Systeminformation for winCE

    Bluesoleil fel, felderíthető módba PC-t beállít.

    Felmásoltam egy systeminformation-t a Resident Flash-be és beállítottam, hogy az induljon el amikor a navi gombra kattanok.

    (Az induló systeminformatinból pedig átirányítom az explorer.exe-re, így kijutok a CE-be, viszont nem zárul be a gyári alkalmazás)

    Amúgy...ha simán indítod a kütyüt, kilépsz CE-be és a Control Panel-ben elindítod a Bluetooth-t és keresni kezdesz hibaüzenetet dob (10050 error), ezért:

    Kütyüt elindítom, majd gyári bluetooth menübe bemegyek, hozzákapcsolódok a számítógéphez (amit korábban párosítottam) audio módban, majd bezárom a bluetooth menüt, elindítom a Navi-t, erre ugye elindul egy systeminformation által meghívott explorer.exe. Kinn vagyok a CE-be.
    Bluetooth menübe be, keresni kezdek eszközöket, elsőre nem talál semmit, másodjára megtalálja a PC-t, (kb 5 soron hozza, gondolom szolgáltatásonként külön soron hozza, mert az ikonjai mások), Áthúzom mindet jobbra, párosítom őket és aktívvá teszem amelyiket engedi. (egy nekem mindig hibára fut) (az egyiknek kis kék activesync-hez hasonló karika ikonja van, szerintem az lenne a tuti...)

    Ezután bemegyek a Dial up connection-ökhöz és léterhozok egy új Direct connecton-t, megadom a számítógépet mint adapter, mindent alapbeállításon hagyok, Connect...

    Ekkor elkezd csatlakozni, a bluesoleil-ben meg is jelenik, hogy az eszköz COM24 porton becsatlakozott (Connected). A kütyü azt mutatja, hogy Connecting... sosem lép át connected-be. A számítógépen a Com port Status-án látom, hogy a kütyütől fogad csomagokat, de a gép nem küld neki vissza semmit.

    Elindítva ezután a Windows Mobile-Eszközközpont-ot, két lehetőségem van: Com1, vagy Bluetooth. Egyikre sem reagál semmit, próbáltam azt is, hogy registry-ben a HKLM...Windows CE Services-nél, átírom a COM port számát 24-re, majd restart de semmi.

    Próbáltam azt is, ...nincs most előttem a kütyü, nem tudom pontosan a menü nevét... hogy...a Control Panel-ben be lehet állítani, hogy a PC-hez való csatlakozást melyik connection kezelje. Na amikor Connecting status-ban van, akkor ki lehet választani azt a csatlakozást is. Alapesetben itt ugye csak az USB kapcsolatot kínálja fel.

    Az is jó lenne, ha dial up networking-el lehetne csatlakozni a PC-hez, csak ugye akkor valaminek fogadnia kellene a csatlakozást, nem tudom ez megoldható-e.

    Eddig jutottam.
    Próbálkozott már valaki hasonlóval, van valakinek ötlete merre-hogyan?

    Aki tud valamit kérem ossza meg :)

    ui

    (Ha simán csak USB-vel összekötöm a PC-vel activesync módban, akkor sem megy a kütyün a net.)

    Üdv,
    Csontikka

Új hozzászólás Aktív témák