Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Steve1207

    veterán

    válasz csuvicsuva #56891 üzenetére

    Demo már szinte sehol nincs, néhol van trial (de az inkább az előfizus alkalmazásokra jellemző, pl fitness app-ok). Amúgy itt szerintem pont nincs annyira szükség demo-ra, megnézed, ha bejön maga a mivoltja a dolognak, mozgás, tér stb, akkor ugyanúgy be fog jönni, mert nem az számít kimondottan, hogy jobb legyen egy objektum minősége. Plusz itt is van refund, megnézed, egyből nem jön be, nyomod a kérelmet, fél perc alatt visszatérítik.

    FS: én is kíváncsi lennék amúgy, állat lehet, de tudom, hogy nekem "kevés" a kezelhetőség. Mármint úgy élvezném, ha minden nyavaját nyomkodnom kellene, de azt kitanulni meg sokáig tart. Kontrollerrel is nehéz, nem még úgy, közben meg csak a látvány érdekelne repülés közben a legjobban :D

    Intel: 14. gen van most, első két számjegy ezt megmondja, a többi meg a teljesítményszektorra utal, ahova szánják.

    Amúgy, ha esetleg előfordul valahol, hogy ugyanazt használják számozásra, addigra már eltelik bőven annyi fejlődés az évek alatt, hogy ne zavarjon be senkit és kb ne is gondoljon az előző modellre.

    (#56892) icemad: Nv-nél az első két szám a generáció/széria, a második kettő meg a szegmens, ahova szánva van kb. Igazából a 60-as végűektől felfelé érdemes mindig adott generációban nézelődni, mert ott kezdődik a középkategória (plusz ár-érték arány, a legjobb általában mindig a 60-70-es).

    Tipp: ha pedig eltérő generációkat hasonlítunk akkor úgy érdemes a tényleges teljesítményt nézni "fapadosan", hogy az újabb kártya felér kb az előző generációs kártya egy fokkal magasabb verzójához. Szóval pl a 2070 az hozza a 1080 teljesítményét, egy 3060 a 2070-ét, most pl egy 4070 meg a 3080-at alapmodellek szerint. Nyilván, függ a vram-tól, cuda magoktól, adatbusztól, de kb egy viszonyításhoz ez bőven megtette az utóbbi években, mert nem volt olyan szignifikáns változás soha és játékokba helytálló, max 5-10 fps lényegtelen ott már, hogy ide vagy oda billen a mérleg generációk között.

    Egy Ti meg picit inkább ilyen "űrkitöltő", ott árban is és teljesítményben is érdemes kitölteni a szegmenset a piacon, mert adott generáción belül a nagyobb teljesítményűek között nagyobb különbség is adódik. Azt meg elérik más rammal vagy több cuda core-ral pl a Ti oldalán. Azt érdemes figyelni, hogy mit tud egy x070 meg egy x080 generáción belül pl, oda lövik be az x070 Ti-t félútra.

    (#56897) Micsurin: azaz, szép dolog a nosztalgia :D

    [ Szerkesztve ]

    .

Új hozzászólás Aktív témák